Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Eylül 2021 10:53

Galatasaray ve Fenerbahçe'ye BIST şoku: Endeksten çıkarıldılar

Borsa İstanbul, yüksek borçları ve hisselerde yatırımcısına kaybettirmesi nedeniyle Fenerbahçe ve Galatasaray'ı BIST 100 endeksinden çıkardı. Ayrıca hükümetin spor yasası için çalışmaları da hız kazandı. TBMM’nin Ekim'de açılmasıyla sporda borç yapılandırması da Meclis gündemine gelecek.

Galatasaray ve Fenerbahçe'ye BIST şoku: Endeksten çıkarıldılar
Fenerbahçe,Galatasaray,Borsa İstanbul,BIST100

SİNEM ERYILMAZ

Borsa İstanbul’da Galatasaray ve Fenerbahçe küme düştü. Endeks listesini güncelleyen Borsa İstanbul AŞ (BİST) dört büyüklerden Galatasaray ve Fenerbahçe’nin biletini keserek BİST 100’den çıkardı.

Analistler, spor kulüplerinin gerçekleştirdiği etkili transferler, sponsorluk anlaşmaları ve elde ettikleri forma satış gelirlerine karşın mali durumlarının kötü olmasının ve borçlarının artmasının hisse performansını olumsuz etkilediğini belirtti. İki dev kulübün piyasa ve işlem hacmi açısından en yüksek 100 hisse senedinin performansını yansıtan BİST 100 endeksinden çıkma sebebinin borçlardaki artış olduğu ifade edildi.

YATIRIMCISI ÜZGÜN

Ağustos 2021’de sarı-lacivertlilerin borcu 6 milyar liraya yükselirken, Galatasaray’ın borcu ise 4,6 milyar lira oldu. Aynı dönemde Galatasaray yatırımcısına yüzde 7,4 kaybettirdi. Fenerbahçe'nin hisseleri de yüzde 5,9 azalış kaydetti.

BORÇ YAPILANDIRMASI MECLİS GÜNDEMİNE GELECEK

Öte yandan hükümetin spor yasası için çalışmaları da hız kazanmış durumda. TBMM’nin gelecek ay açılmasıyla sporda borç yapılandırması da Meclis gündemine gelecek.

Önceki yapılandırmada kulüplerin toplam finansal borçlarının iki yılı ödemesiz olmak dokuz yılda ödenmesi öngörülmüştü. Konuya ilişkin yeni bir karar alınması durumunda 4 büyüklerin 17 milyar lirayı aşan borcu yeniden yapılandırılarak, kulüplerin nefes alması sağlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...