Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Şubat 2017 23:16

Garanti'nin yüzde 9.95'lik hissesi satıldı

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria S.A. (BBVA), Garanti Bankası'nın yüzde 9,95'ini Doğuş Grubu'ndan satın almak üzere mutabakata vardı.

Garanti'nin yüzde 9.95'lik hissesi satıldı
garanti bankası, garanti, banka, satış, hisse satışı,

Grup açıklamasına göre, Doğuş Grubu ve BBVA, Garanti Bankası'nın yüzde  9,95'ini temsil eden 417 milyon 900 bin TL nominal değerdeki payın BBVA  tarafından satın alınması konusunda mutabakat sağladı. Beher pay bedelinin 7,95  TL olarak belirlendiği satın alım sonucu, toplam satış bedeli 3 milyar 322 milyon  305 bin TL olarak gerçekleşecek. Satın alma işlemi gerekli yasal prosedürlerin  tamamlanmasını takiben kesinleşecek.

Söz konusu satın alma sonucunda BBVA'in Garanti Bankası sermayesindeki  payı yüzde 49,85'e yükselecek. Taraflar arasında daha önce imzalanmış olan 19  Kasım 2014 tarihli Hissedarlar Sözleşmesi de yeni anlaşmanın kapanış tarihinden  itibaren sona erecek. Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Ferit  Şahenk sürdürmeye devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğuş Holding Yönetim Kurulu  Başkanı Ferit Şahenk, şunları kaydetti:

"BBVA ile 2011 yılında başlayan güçlü ortaklığımız sonucunda başta  ülkemiz ekonomisi olmak üzere bankacılık anlamında çok başarılı işler  gerçekleştirdik. Grubumuzun ve BBVA'in uyumlu birlikteliğinin sonucu olarak  gücünü her geçen gün perçinleyen Garanti Bankası, bu işlemle beraber Türk  ekonomisine hizmet etmeye ve katkıda bulunmaya devam edecektir. BBVA'in bu satın  almayı yapmak istemesindeki en önemli vurgu Türkiye ekonomisine ve Türk  bankacılık sektörüne duyulan güvendir. Ortaklarımız Türkiye'de önemli bir  bankacılık potansiyeli görmekte ve bu potansiyeli gerçekleştirmek istemektedir.

 Doğuş Grubu olarak Türk ekonomisine bu önemli yabancı yatırımın  girmesine vesile olmaktan onur duyuyoruz. BBVA ile ahenkli beraberliğimizi  kendilerine ev sahipliği yaparak sürdüreceğiz. Doğuş Grubu olarak, yarım asrı  aşan süreçte tüm yatırımlarımızda stratejimizi ülkemize değer katmak üzere  şekillendirdik. Bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürdüğümüz sektörlerde  ekonomimize güç ve değer katacak, istihdama katkıda bulunacak adımlarla ülkemize  hizmet etmeye devam edeceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...