Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Aralık 2018 10:35

GAZA GELMEYİN! DOĞUM BORÇLANMASINA DİKKAT

Yılbaşı yaklaşırken vatandaşların da aklında "nasıl emekli olurum?" sorusu var. Milyonlarca kişi 2019'a emekli olarak girmek istiyor. Bu nedenle de büyük bir borcun altına girmek kaçınılmaz oluyor.

GAZA GELMEYİN! DOĞUM BORÇLANMASINA DİKKAT
doğum borçlanması,,erken emeklilik,

Türkiye Gazetesi köşe yazarı İsa Karakaş, bugünkü yazısında yılbaşı gelmeden daha az prim parası ödeyerek erken emeklilik umuduyla doğum borçlanması altına girenleri uyardı. Karakaş "Kadınların SGK doğum borçlanması miktarı asgari ücrete endeksli. Bu nedenle asgari ücret arttıkça ödenen prim parası da artmaktadır. SGK uygulamasında asgari ücretin altında olmamak şartıyla asgari ücret ve 7,5 katı arasında borçlanmak mümkün bulunmaktadır. 2018/Aralık ayında bir çocuk için ödenecek doğum borçlanması parası en az 15 bin 587 TL’dir. 2018/Ocak ayına bırakılırsa asgari ücret artışı oranında bu rakam da artacaktır. Örneğin %20’lik bir artış olursa bu rakam da aynı oranda artacaktır. İlk bakışta çok önemli bir fırsat gibi görünmekle birlikte bu uygulamaya aldanmamak gerekir" dedi.

Bu noktada en fazla dikkatli olması gerekenler kadınlar. Zira konu onları ilgilendiriyor. Türkiye Gazetesi Yazarı Karakaş yapılacak  borçlanmanın sadece prim gün sayısını artıracağına dikkat çekti.

TÜRKİYE GAZETESİ KÖŞE YAZARI İSA KARAKAŞ'IN YAZISINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...