Tgrt Haber
06 Haziran 2019 22:25

Gazprom Neft ilk kez ruble karşılığı petrol sattı

Rus petrol şirketi Gazprom Neft’in Üst Yöneticisi Aleksandr Dyukov, bu yıl ilk defa Rus rublesi üzerinden petrol ihracatına başladıklarını belirterek, “Yakın gelecekte Avrasya Ekonomik Birliği’ndeki tüm ülkelere ruble ile petrol ihraç edeceğiz.” dedi.

Gazprom Neft ilk kez ruble karşılığı petrol sattı
rusya,,dolar,,euro,,ruble,,yuan,,gzprom neft,,petrol,

Dyukov, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nda (SPIEF)  gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Petrol ihracatında ruble üzerinden sözleşmeler yapmaya başladıklarını  vurgulayan Dyukov, "Bu yıl ilk defa Rus rublesi üzerinden Ermenistan’a petrol  ihraç ettik. Yakın gelecekte Avrasya Ekonomik Birliği’ndeki tüm ülkelere ruble  ile petrol ihraç edeceğiz." diye konuştu.

Sözleşmeleri avro ve yuan üzerinden de yapabileceklerini belirten  Dykuov, "Eğer gerekirse ihracatımızı avro veya yuan üzerinden de yapabiliriz,  anlaşmalarımız bu değişikliğe elverişli şekilde hazırlandı." dedi.

DOLARIN KULLANIMINI AZALTMAYA ÇALIŞILIYOR

Rus yetkililer, ABD ve bazı batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle ülke ekonomisinde doların kullanımını azaltmaya uğraşıyor.

Rus enerji şirketi Gazprom’un ihracat kolu olan Gazprom Export’tan bir  süre önce yapılan açıklamada, Avrupa’ya ilk kez ruble karşılığı doğal gaz  satıldığı bildirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...