Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Kasım 2017 12:11

Gazprom, Türk Akımı’nın Rusya’daki kısmını bitirdi

Rus gaz devi Gazprom’un Türk Akımı projesinin iki boru hattının Rusya’daki denizden geçen kısmının inşasını tamamlayıp, projenin Türkiye’de bulunan özel ekonomik bölgedeki boru hatlarından birinin inşasına başladığı belirtildi.

Gazprom, Türk Akımı’nın Rusya’daki kısmını bitirdi
rusya,türk akımı,gazprom,doğalgaz

Gazprom'un iştiraki South Stream Transport B. V. şirketinden yapılan açıklamada "4 Kasım'da Türk Akımı boru hattının Türkiye'deki özel ekonomik bölgedeki ilk ayağının inşasına başladı. Dünyanın en büyük boru döşeme ve inşaat aracı olan Pioneering Spirit, bu çerçevede Rusya ve Türkiye bayraklarının yer aldığı boruları denize döşedi" ifadeleri kullanıldı.

Bayraklı boruların bulunduğu bölgenin iki ülke arasındaki sınırı sembolize ettiği belirtilen açıklamada "Sınırın geçişi ile böylece Rusya sularından geçen iki boru hattının döşeme çalışmaları da tamamlanmış oldu" dendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...