Tgrt Haber
12 Mart 2018 09:02

Gençlere günde 75 Lira

İstihdam seferberliği kapsamında işbaşı eğitim programlarına katılan gençler destekleniyor.

Gençlere günde 75 Lira
İstihdam seferberliği,,iş arayanlaraı para yardımı,,İŞKUR,

Halen işbaşı eğitim programlarına katılanlara günlük 54 lira cep harçlığı veriliyor. Yeni düzenlemeyle; siber güvenlik, yenilebilir enerji, bulut bilişim, kodlama gibi geleceğin mesleklerine ilişkin işbaşı eğitim programlarına katılan gençlerin günlük 75 lira cep harçlığı alması sağlanacak. İŞKUR, bu alanlarda işbaşı eğitim programı gerçekleştirecek. Bu programlara katılan 18-29 yaş arası gençlere 9 aya kadar değişen sürelerde destek verilecek. Normalde işbaşı eğitim programlarına katılanlar öğrenci değilse günde 54 lira alıyor.
****
İŞ ARAYANLARA 725 TL DESTEK

Ülkemizde sosyal yardım alanlardan çalışabilecek durumda olanların istihdama katılması çeşitli desteklerle teşvik ediliyor. Sosyal yardım alan bir kişi, iş görüşmesine gitmesi halinde sağlık raporu, fotoğraf ve benzeri giderleri için 1 yıl içinde azami 3 kere olmak üzere 40 ile 100 lira arası yardım alabiliyor. Bu şekilde iş arayan ve iş görüşmesine giden kişilerin karşılaştıkları masraflar karşılanmış oluyor. Ayrıca, sosyal yardım alan kişiye, işe yerleşmesi durumunda, 1 yılda 1 defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin (asgari geçim indirimsiz tutar) 1/3'ü kadar nakdi yardım veriliyor. Bu yıl için bu tutar 625,76 lira.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...