Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ocak 2016 04:28

Gençlerin borcu siliniyor

Hükümet, seçim öncesinde müjdesini verdiği vaatleri hızla hayata geçiriyor.

Gençlerin borcu siliniyor
gss, gss borcu

Gençlere proje karşılığı 50 bin lira karşılıksız destek ve 100 bin lira faizsiz kredi imkanı sağlayan, lisans öğrencilerinin 330 lira olan bursunu 400 liraya çıkaran hükümet, şimdi de bu kesime verdiği diğer müjdeler için kolları sıvadı. 

1 YIL MAAŞ DEVLETTEN 
AK Parti'nin gençlere ilişkin seçim vaatlerinin bu hafta 'torba teklif' şeklinde Meclis'e sunulması bekleniyor. Hükümet, Eylem Planı'nda, gençlere ilişkin 21 Mart'a kadar hayata geçirilecek müjdeleri şöyle açıklamıştı: "İlk kez iş bulan her gencin 1 yıl boyunca ücretini devlet ödeyecek. Gençlerin Genel Sağlık Sigortası prim borçları sıfırlanacak. Lise veya üniversite mezunu gençlerin Genel Sağlık Sigortası primleri 2 yıl süreyle gelir testi yapmaksızın ve prim alınmaksızın devlet tarafından karşılanacak. Gençlere ücretsiz internet erişimi imkanı getirecek düzenlemeler yapılacak. Yeni iş kuran gençlere 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlanacak. 'Genç-Des' programı hayata geçirilecek. Sanatsal faaliyetlerle sportif etkinliklerde bulunanlara proje bazlı karşılıksız destek verilecek. Öğrenim görenlerin pasaport harcı kaldırılacak." Bu müjdelerden yasal düzenleme gerektirenlerin torba teklifte yer alacağı belirtiliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...