Tgrt Haber
09 May 2022 11:35 - Güncelleme : 09 May 2022 11:44

Geri sayım başladı: 3600 Ek Gösterge’de sona gelindi! Kritik Hükümet ve Memur-Sen toplantısı yarın

Milyonlarca kamu çalışanının yıllardır beklediği 3600 ek gösterge için sona gelindi. Hükümet ile Memur-Sen’in üçüncü toplantısında geri sayım başlamışken toplantıdan, 3600 Ek Gösterge’nin yanı sıra memur maaşları, emekli aylıkları ve emekli ikramiyeleri de etkilenecek.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: SABAH
Geri sayım başladı: 3600 Ek Gösterge’de sona gelindi! Kritik Hükümet ve Memur-Sen toplantısı yarın

Hükümet ile Memur-Sen yarın üçüncü kez karşı karşıya gelecek. Toplantının ardından, taslak teklif haline getirilen 3600 Ek Gösterge Meclis'e sevk edilecek. Ek göstergenin yükselmesi üç farklı ödeme türünü doğrudan etkilerken polis, hemşire, öğretmen, din görevlilerinin yanı sıra diğer kamu görevlilerine ek gösterge konusu da yine bu toplantıda netleşecek.

2200’DEN DÜŞÜK OLANLAR VE HİÇ OLMAYANLAR

Memur maaşı, memur emekli aylığı ve ikramiyelerde hesaplama kalemi olan ek gösterge uygulaması kadro, hizmet sınıfı, derecelere göre farklılık gösteriyor. Polis, hemşire, öğretmen, din görevlilerinin yanı sıra ek göstergesi 2200'den düşük olanlar, göstergesi olmayanları da kapsayacak şekilde kapsamlı bir çalışma yapıldı.

12 AYRI MUTFAK ÇALIŞMASI

Hükümet ek gösterge teklifini bugün taraflarla paylaşacak. Dört hizmet kolunun esas olmakla beraber birlikte kamu avukatları, il müdürleri, müftüleri gibi bazı statü gruplarına yönelik de düzenleme yapılacak. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, ek gösterge düzenlemesine ilişkin bugüne kadar 12 mutfak çalışması yapıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“HERKESİ KAPSAMASI MÜMKÜN OLMAYABİLİR”

"Şimdi istiyoruz ki geneli kapsayacak şekilde bir teklif gelsin. Ek göstergedeki talebin temel nedeni emekli aylığı ve ikramiyesinin yükseltilmesi. Teknik olarak herkesin 3600 ek gösterge içinde olması mümkün olmayabilir. Ancak düzenleme yapılarken emekli ikramiyesi ve emekli maaşı arttırılabilir.”

“Tazminat yansıtma oralarından yukarı doğru 20'şer puan kaldırdığınız zaman direkt emekli ikramiyesi ve emekli maaşına yansıyor. Onun için 3600 ek göstergeyi yukarıdan aşağı doğru bir omurga sistemi gibi düzenlerseniz ki buna göre yapıldı, görev, sorumluluk ve pozisyon boyutuyla ek göstergesi takvime bağlanmış durumda. 3600'ün altında kalanların tazminat oranlarını biraz yukarı doğru çektiğiniz zaman o da amacına ulaşmış olur"

Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...