Tgrt Haber
30 Ağustos 2021 14:04

Gıda fiyatına WhatsApp'la müdahale iddiasına yalanlama

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu’nun, “Zincir marketler WhatsApp grubu kurup ortak fiyat belirliyor” iddiasına perakendecilerden yalanlama geldi.

Gıda fiyatına WhatsApp'la müdahale iddiasına yalanlama
market,whatsapp

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, zincir marketlerin temel gıda ürünlerinde ortak fiyat belirlediğini, hatta bunun için bir de WhatsApp grubu oluşturduğunu söylemişti. Bunun üzerine Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu’nun yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Açıklamada ürün fiyatlarının ortaklaşa bir kararla artırılması veya düşürülmesinin, ortak bir fiyat belirlenmesinin mümkün olmadığı kaydedildi.

Dernek, fiyatları belirleyenin sadece satıcı olmadığını, başta tedarik maliyeti olmak üzere tüm giderler, sonra arz ve talep koşulları olduğunu belirtti.

Açıklamada, "Birbirine yakın satış fiyatlarının sebebi “anlaşma” gibi asılsız bir iddianın aksine; sektördeki çok yoğun rekabet, yükselen tedarik maliyetleri ve bunlara bağlı olarak maliyetlere yakın etiket fiyatlarına ulaşılmasıdır" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...