Tgrt Haber
27 Ağustos 2021 13:44

Gıda fiyatlarında artış 1 yılda yüzde 25'e dayandı

Türk-İş tarafından yapılan hesaplamalara göre, gıda fiyatları ağustosta aylık yüzde 0,80, yıllık yüzde 22,78 artış gösterdi. Açlık sınırı ise 2 bin 926 Türk Lirası olarak belirlendi.

Gıda fiyatlarında artış 1 yılda yüzde 25'e dayandı
gıda,fiyat

Türkiye'nin en büyük işçi sendikalarından Türk-İş, gıda fiyatlarına ilişkin ağustos ayı araştırmasının sonuçlarını yayınladı.

AĞUSTOS AYINDA GIDA FİYATLARI ARTTI

Türk-İş, ağustosta gıda fiyatlarının aylık yüzde 0,8, yıllık ise yüzde 22,78 oranında arttı. Yapılan hesaplamalara göre; 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı 2 bin 926,27 lira oldu. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarını belirleyen yoksulluk sınırı 9 bin 533,28 TL olarak hesaplandı. Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 3 bin 572,79 TL oldu.

MUTFAK ENFLASYONUNDAKİ DEĞİŞİM

Türk-İş’in verileri temel alındığında “mutfak enflasyonu”ndaki değişim Ağustos 2021 itibariyle şu şekilde gelişti:

Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin “gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 0,80 oranında artış gösterdi. Yılın ilk 8 ayı itibariyle fiyatlardaki artış yüzde 13 oranında gerçekleşti.

Gıda enflasyonunda son on iki ay itibariyle artış oranı yüzde 22,78 oldu. Yıllık ortalama artış oranı ise yüzde 19,06 olarak hesaplandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...