Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Kasım 2021 18:50

Goldman Sachs ve JP Morgan revize etti: Türkiye için yeni büyüme beklentisi

Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 7,4 büyüdü. Büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından Goldman Sachs, Türkiye için 2021 yılı büyüme tahmininin yukarı yönlü revize ederek yüzde 9,5'ten yüzde 10,5'e çıkardı. JP Morgan ise, Türkiye'nin 2021 için büyüme beklentisini %8,4'ten %9,8'e revize etti.

Goldman Sachs ve JP Morgan revize etti: Türkiye için yeni büyüme beklentisi
Goldman Sachs,JP Morgan,büyüme,tahmin,OECD,Türkiye,ekonomi

TÜİK Türkiye’nin 2021 yılı 3. çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. Türkiye üçüncü çeyrekte yüzde 7,4 büyüdü. Türkiye ekkonomik büyümede, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri arasında Şili'nin ardından ikinci sırada yer aldı. Büyüme rakamları açıklamasının ardından Goldman Sachs ve JP Morgan da büyüme tahminlerini revize etti.

BÜYÜME TAHMİNİNİ 10,5'E ÇIKARDI

Goldman Sachs, Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 7,4 büyüdüğüne işaret eden verilerin ardından yayınladığı değerlendirmede, 2021 yılı için GSYH büyüme tahminini yüzde 9,5'ten yüzde 10,5'e çıkardı ve 2022 yılı için beklentisini yüzde 4,0'dan yüzde 3,5'e revize etti.

Yapılan değerlendirmede, "Türkiye'nin bugün açıklanan GSYH rakamları bize, Türk Lirası'nda yaşanan değer kaybının ekonomik aktiviteyi ciddi şekilde etkilemesinin büyük olasılık olarak değerlendirildiği ortamada, önümüzdeki dönemdeki ekonomik aktivitenin hızı konusunda çok az şey söylüyor" denildi.

JP MORGAN'DAN YUKARI YÖNLÜ REVİZE

JP Morgan da Türkiye'nin büyüme tahminini revize eden bir başka ekonomi derecelendirme kurumu oldu. JP Morgan, Türkiye'nin 2021 için büyüme beklentisini %8,4'ten %9,8'e revize etti. JP Morgan, Türkiye'nin 2022 için büyüme beklentisini %3,4 olarak korudu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...