Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Eylül 2021 15:24

Google iki kıtayı birbirine bağlayacak: Okyanus altına kablo döşedi

Google, ABD, İngiltere ve İspanya'yı birbirine bağlamak için Atlas Okyanusu'nun altına binlerce kilometrelik kablo döşedi.

Google iki kıtayı birbirine bağlayacak: Okyanus altına kablo döşedi
google,,internet,

Teknoloji devi Google, yeni okyanus altı internet kablosu ile iki kıtayı birbirine bağlamayı planlıyor. ABD, İngiltere ve İspanya'yı birbirine bağlamak için harekete geçen Google, Atlas Okyanusu'nun altından binlerce kilometre uzunluğunda fiber optik internet kablosu döşedi.

Saniyede 350 terabit veri aktarma kapasitesine sahip olan yeni jenerasyon fiber optik kabloların uzunluğu ise 6 bin 250 kilometreye ulaştı. Gelecek yıl hizmete girmesi planlanan kabloya yazılım dünyasının öncü isimlerinden Grace Hopper'ın adı verildi. Hopper ise yazılımlardaki hatalar için ''bug'' ifadesini ilk kullanan kişi olarak tarihe geçmişti.

 

Business Insider'da yer alan habere göre, yeni kablo ile uluslararası internet veri trafiğinin daha da hızlandırılması hedefleniyor. Şirket, bu amaçla önümüzdeki Atlas Okyanusu altından Amerika ve Afrika kıtalarını bağlayacak yeni fiber optik kabloları da döşeyecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...