Tgrt Haber
14 Ekim 2021 10:21

Gram altın 2021'in zirvesine yükseldi

Dün akşam 9,18 TL'nin üzerine çıkarak rekor kıran dolar/TL gram altın fiyatlarını uçurdu. Gram altın 530 TL'ye ulaşarak bu yılın zirvesine çıktı. Ons altın ise ABD'den gelen enflasyon verisi ve Fed'in kasım-aralık tarihlerinde varlık alımlarını azaltmaya başlanabileceği haberleri ile yönünü buldu. Ons altın şu sıralar 1800 doların hemen altında...

Gram altın 2021'in zirvesine yükseldi
gram altın,altın,ons altın

Altın için yön belirleyecek veri dün açıklandı. ABD’de eylül enflasyonunun beklentilerin üzerinde aylık bazda yüzde 0,4, yıllık bazda ise yüzde 5,4 oranında artış yaşamasıyla ons altın fiyatında yükseliş hız kazandı.

Öte yandan ABD Merkez Bankasının (Fed) eylül ayı toplantısına ait tutanaklar da varlık alımlarının azaltılmasına kasım veya aralıkta başlanabileceği, azaltım hızının ise aylık bazda 10 milyar doları hazine tahvillerinden, 5 milyar doları mortgage destekli varlıklardan olmak üzere her ay 15 milyar dolar olacağı sinyalini verdi.

Dün 1760 dolar seviyelerinde bulunan ons altın ABD’den gelen haberler sonrasında yüzde 2’ye yakın değer kazanarak 1797 dolara yükseldi. 1794 dolar ile günü kapatan ons altın bu gün 1800 dolar sınırında hareket ediyor. 

GRAM ALTIN BU YILIN ZİRVESİNDE

Gram altın fiyatları yıla 454 liradan başlamasının ardından Şubatta 394 lirayı görmüştü. Dolar/TL ile yön bulan gram altın Ons altında yaşanan yükseliş ve dolar/TL’nin dün akşam tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkması ile tırmanışa geçirdi. Dün sabah 513 TL seviyelerinden güne başlayan gram altın dolardaki rekoru takip ederek bu sabah 530 liraya yükseldi. Gram altın böylelikle bu yılın zirvesine çıktı.

“ALTIN EN ÇOK KAZANDIRAN EMTİA OLMAYA DEVAM EDECEK”

“Dünyada ciddi bir manipülasyon var. Ve bunu yapanların da merkez bankası üyesi olması beni şaşırttı. O yüzden yatırımcılar çok uyanık olmalılar” diyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altında ‘daha çok düşecekmiş’ yanılgısı içinde bulunulmamalı. Altın, gümüş ve kripto paralarda çok yakında yeni tarihi zirveler görülecektir. Dünya ekonomi sistemi çökme eğiliminde. Her geçen gün olumsuz haber akışları gelmeye devam ediyor. Dünyanın rezerv para birimi altındır. Ve bu taraftaki değer artışları önümüzdeki yıllarda da yatırımcısına en çok kazandıran emtia olmaya devam edeceğini düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...