Tgrt Haber
22 Şubat 2022 10:17 - Güncelleme : 22 Şubat 2022 10:52

Gram altın ne kadar? Rusya Ukrayna krizi altını 9 ayın zirvesine taşıdı

Altın fiyatları Rusya Ukrayna krizi ve Putin’in açıklamaları ardından sert yükselişe geçti. Haftaya 830 TL üzerinde başlayan gram altın Rusya’nın Donetsk ve Luhansk’yi tanıması ve Donbass bölgesine girmesiyle yükseliş trendine devam etti. Dolar/TL kuru ise Peki gram altın ne kadar? Rusya Ukrayna krizi altın fiyatları üzerindeki etkisi

Rusya'nın Donetsk ve Luhansk'yi tanımasının ardından altın 9 ayın zirvesini gördü.
Rusya'nın Donetsk ve Luhansk'yi tanımasının ardından altın 9 ayın zirvesini gördü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ulusa Sesleniş konuşmasında Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’ni tanıdığını duyurdu. Donbass bölgesinin tarihsel olarak Rusya’ya ait olduğunun altını çizerken tüm tehditlere karşılık vereceklerini vurguladı. Bölgeye askeri birliklerin girmesinin ardından gözler altın ve dolar/TL kuruna çevrildi.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Rusya Ukrayna krizi nedeniyle gram altın sert yükselişe geçerek 830 TL’yi aştı.

Geçtiğimiz hafta başlayan yükseliş trendi diplomasi mesajları ile sakinleşse de Putin’in açıklamalarının ardından yukarı yönlü hareket ediyor. Putin’in "Donbas'ta askeri karar dışında hiç bir kararı tanımadığını" belirtirken ons altın 1900 sınırını aşarak 1909 doları gördü. Küresel piyasalarda risk iştahı düşerken yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri altın yükseliş gösterdi. Peki 22 Şubat Salı gram altın ne kadar?

22 Şubat Salı gram altın 844 TL’den işlem görüyor. Böylece gram altın 9 ayın zirvesini görmüş oldu. 

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

Gram altın ne kadar? Rusya Ukrayna krizi altını 9 ayın zirvesine taşıdı

DONBASS KRİZİ SONRASI DOLAR KAÇ TL?

Haftalardır 13,50 civarında dar bantta dalgalanana dolar/TL, Rusya Ukrayna krizinde yaşanan gelişmelerle yükselişe geçti. Avrupa Birliği ve ABD Ukrayna'daki ayrılıkçı yönetimlerin tanınmasıyla ilişkili olanlara yaptırım uygulayacağını açıklamasının ardından gözler dolar fiyatına odaklandı. Beyaz Saray Biden'ın yakında DHC ve LHC ile yatırım, ticaret ve finansman yapmayı yasaklayan açıklamalar yapacağını duyurdu. Peki dolar kaç TL?

22 Şubat Salı dolar 13,75 TL’den işlem görüyor.

GÜNCEL DOLAR FİYATI İÇİN TIKLAYIN!

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Donbass bölgesi hakkında açıklamaları ardından piyasalarda yükseliş başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ‘’Rusya-Ukrayna gerginliğinde Vladimir Putin, son noktayı koydu. Yani, savaş ve gelecek dönem ile alakalı jeopolitik risk kaçınılmaz oldu. Savaş fiyatlaması ile pozisyon almak gerek. Tüm ezberler bozulduğundan açıkta kalmamak gerek. Artık düşüş ihtimalini bitirdiler’’ değerlendirmesinde bulundu.

İslam Memiş şubat ayının son alım fırsatı olduğunu ifade ederken Fed faiz artışına dikkat çekti. Memiş “ABD faiz artırımı sürecine girecek. Şubat ayının hikayesi bitecek. Mart ayında piyasalar, Fed’i konuşacak. Şubat hem döviz hem de altında son alım fırsatları sunuluyor” dedi.

Putin'in Donbass açıklamalarının ardından çeyrek altın 1.374 TL, yarım altın 2.753 ve cumhuriyet altını ise 5.487 TL üzerinden el değiştiriyor. 

RUSYA'YA YAPILAN YATIRIMLAR TÜRK EKONOMİNE ETKİSİ 

Uzmanlar Rusya Ukrayna krizinde Türkiye'nin savatan ziyade yaptırımalr nedeniyle etkileneceğini ifade etti. Türkiye ekonomisinin Rusya'ya yakından bağlı olduğunu belirten analistler; Rusya'da faaliyet gösteren yüzlerce Türk şirketi, Rus turistlerin Türkiye'de harcadığı milyarlar, Suriye'de işbirliği ve Türkiye'nin Rus S-400 savunma sistemleri nedeniyle endişeli olduğunu açıkladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...