Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Aralık 2021 11:42

Gram altın FED'e kilitlendi: 1.000 TL bandına mı çıkacak?

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri ve uzmanların altın tahmini yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Gram altın fiyatları için önemli olan altın ons fiyatı ABD’den gelecek haberlere bağlı olarak yatay seyrini sürdürüyor. Gram altın hafta içi 793 lira olan tarihi rekor seviyesini görmesinin ardından bir miktar geri çekildi. 8 Aralık Çarşamba günü yönünü yeniden yukarı yönelten gram altın için yatırımcılar, “Altın kuru ne kadar oldu, gram altın bugün kaç TL, altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi?" sorularına cevap ararken tahminleri bir bir tutan Haluk Özdil'den kritik tarih için değerlendirme geldi. İşte altın piyasasında son durum…

Gram altın FED'e kilitlendi: 1.000 TL bandına mı çıkacak?
gram altın,ons altın,altın,altın tahmini

SİNEM ERYILMAZ

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) Haziran ayında varlık alımlarının azaltılması konusunu gündeme getirmesiyle ons altın fiyatları düşüşünü hızlandırmıştı. Ons altın ABD’den gelen haberlerle Fed’in sıkı para politikasına gideceğine yönelik beklentilerle baskılanmaya devam ederken, Powel, Yellen ve yetkililerin enflasyona dair yaptıkları şahin açıklamalar piyasalarda 2022 beklentilerini de güçlendirdi.

Öte yandan 15 Aralık’ta gerçekleşecek Fed toplantısı ile varlık alımlarının hızlandırılacağı ve Haziran 2022'de faiz artışlarına başlayacağı haberleri ons altına Kasım ayı kazançlarını geri verdirdi. Altın fiyatları, Cuma günü açıklanacak ABD enflasyon verisi öncesinde yatırımcıların jeopolitik risklere odaklanmasıyla yükseldi fakat hala dar bir fiyat aralığında seyrediyor. Ons altın çarşamba günü ABD Hazine getirilerindeki düşüşten yararlanarak yüzde 0,2 yükseldi ve 1790 dolar seviyesine çıktı.

Gram altın FED'e kilitlendi: 1.000 TL bandına mı çıkacak?

ONS ALTIN İÇİN KRİTİK SEVİYELER

Analistlerr ons altın fiyatlarında 1800 doların ilk planda direnç olarak korunurken, 1815 dolar direncinin aşılmasının tepki açısından izlenebileceğinin altını çizdi. 1770 doların ara, 1758 doların ise ana destek olarak izlenebileceğini ifade eden analistlet bu seviye üzerinde kısa vadeli dip oluşumunun önemli olduğunu bildirdi. 

AVUSTRALYALI BANKADAN ALTIN İÇİN YIL SONU TAHMİNİ

Ons altın için yıl sonu tahminleri araştırılmaya devam ederken Avustralya bankası ANZ’den değerlendirme geldi. Buna göre banka ons altının bu yılın sonunda 1600 dolar olmasını beklediklerini açıkladı. 

Gram altın FED'e kilitlendi: 1.000 TL bandına mı çıkacak?

GRAM ALTIN FİYATINDA 1000 TL BEKLENTİSİ

Gram altın da 795 liralık zirvesinin ardından dolar/TL'deki düşüşle geriledi. Gram altın bugün 785 liradan satışa sunuluyor. 

Altın fiyatları yatırımcıların gündeminden düşmezken yaptığı tahminleri bir bir tutan stratejist ve araştırmacı yazar Haluk Özdil'den yeni bir değerlendirme geldi. Gram altın için önce 650 lira, daha sonra ise 800 lira öngörüsü yapan stratejist ve araştırmacı yazar Haluk Özdil, gram altın için tarih verdi ve 1000 liraya doğru gideceğini duyurdu. 

Gram altın FED'e kilitlendi: 1.000 TL bandına mı çıkacak?

ALTIN İÇİN KRİTİK TARİH

Özdil yaptığı açıklamasında, “Altın ne zaman 1000 lira olacak? Bu bana kalırsa Fed Toplantısı’na bağlı bir durum. Powell, 2022’nin ortasına doğru düzelme beklediğini duyurmuştu. Fed, 15 Aralık’ta tükürdüğünü yalayabilir. Yani politika faizini arttırabilirler. ABD’de mesela şu an işgücü bulunamıyor. Amerikan halkının işlerine bağlılık politikası değişmiş durumda.15 Aralık’tan sonra 800’ü geçen altının 1000 lira bandına doğru gideceğini düşünüyorum. Ons altının yükselmesiyle altın alıp başını gidecek. Hemen Fed’den sonra Merkez Bankası’nın faiz düşürme planı var. Bu doları etkileyeceğinden altının yükselişini arttıracak. Özellikle 18 Aralık’tan sonra 1000 liraya doğru ilerleyecek. Durum tabii ki Türkiye için bu kadar vahim değil. ABD’nin yeni tedarikçiler arayışı konusu Türkiye’nin önünü açacaktır. Temmuz-Haziran gibi turistlerin de gelmesiyle önemli gelişmeler yaşanacaktır” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...