Tgrt Haber
30 Eylül 2021 09:34

Gram altın fiyatı bir ayda 15 TL yükseldi! Çeyrek altın kaç TL?

Ons altının bir süredir dalgalı seyretmesi altın fiyatı üzerinde etkili oldu. Binlerce kişinin gözü ''Çeyrek altın fiyatı ne kadar? Gram altım kaç TL? Altın yükseliyor mu?'' sorularına çevrildi. İşte 30 Eylül çeyrek, yarım, gram ve cumhuriyet altını fiyatı.

Gram altın fiyatı bir ayda 15 TL yükseldi! Çeyrek altın kaç TL?
altın,,dolar,,çeyrek altın,

Altın piyasalarındaki hareketlilik sabahın erken saatlerinde merak konusu oldu. Ons altın fiyatı 1730 TL üzerinden işlem görürken gram altın fiyatı artış gösterdi. ABD Hazine tahvil faizindeki artış ve dolar uluslararası piyasalarda güçlenmesi altın fiyatlarını etkiliyor. Haftaya 1759 dolar seviyesinde başlayan ons altın 30 Eylül Perşembe günü 1730 dolar oldu. Uzmanlar, dünya genelinde yaşanan tedarik zinciri ve enerji arzındaki problemlerin risk algısını yükselttiğini ve altının ons fiyatını desteklediğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı öncesinde 8,65 seviyelerinde bulunan dolar fiyatı politika faizi indirim kararı ardından rekor kırarak 8,95 seviyelerine yükselti.  Bu durum gram altın fiyatı üzerinde etkili oldu. Peki çeyrek altın kaç TL?  

Gram altın fiyatı bir ayda 15 TL yükseldi! Çeyrek altın kaç TL?

ÇEYREK ALTIN KAÇ TL?  

Çeyrek altın alış fiyatı 805 lira olurken çeyrek altın satış fiyatı ise 818 lira oldu. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ons altında ne kadar gerileme olsa da altın fiyatı üzerindeki düşüşün sınırlı kalacağını söyledi.  

GRAM ALTIN KAÇ TL?  

Hem ons fiyatlarına hem de içeride dolar/TL kuruna bağlı olan gram altın 30 Eylül Perşembe günü 497 lira seviyelerinden işlem görüyor. Gram altın ise Dolar/TL ’deki yükselişle birlikte ay başından bu yana 15 TL civarında yükseliş kaydetti.

YARIM ALTIN KAÇ TL?  

Yarım altın alış fiyatı bugün 1.611 lirada olurken satış fiyatı ise 1.635 lirada konumlanmış durumda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...