Tgrt Haber
17 Kasım 2021 10:11

Gram altın fiyatı için çarpıcı tahmin: '700 lira şimdiden hayırlı olsun!'

Gram altın zirvesini 623 liranın üzerine taşırken dolar ve altın piyasaları ile ilgili öngörülerde bulunan Ekonomist Selçuk Geçer çarpıcı bir tahmin yaptı. Geçer, gram altın fiyatı için, '700 lira şimdiden hayırlı olsun' dedi.

Gram altın fiyatı için çarpıcı tahmin: '700 lira şimdiden hayırlı olsun!'
GRAM ALTIN,altın,cumhuriyet altını,çeyrek altın

Geçen haftanın kapanışında 10 TL’yi geçen dolar ve küresel altın fiyatlarının yükselmesiyle gram altın 600 lirayı geçmişti. Ancak doların rekorunu 10,50’ye taşıması ile gram altın da zirvesini 623 liraya taşıdı.

Dün 1000 lira seviyesini aşan çeyrek altın fiyatı, 17 Kasım 2021 sabahında spot piyasada 995 lira alış, 1019 lira satış fiyatıyla el değiştiriyor. Önceki kapanışını 3 bin 950 TL üzerinden yapan cumhuriyet altını 3 bin 854 TL alış ve 3 bin 967 satış fiyatı üzerinden işlem görüyor.

 

 

Altın fiyatları ile dolar kuru üzerindeki rekorlar vatandaşı tedirgin ederken, yeni seviyelerin neler olacağı merak ediliyor.

“700 LİRA HAYIRLI OLSUN”

Dolar ve altın piyasaları ile ilgili öngörülerde bulunan Ekonomist Selçuk Geçer, gram altın fiyatı için çarpıcı bir tahminde bulundu. Geçer, Twitter’dan yaptığı açıklamasında, “Gram 700 hayırlı olsun...” dedi.

Ekonomist Geçer, yapmış olduğu bir diğer twitter paylaşımında ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB)18 ekim tarihinde Para Politikası Kurulu toplantısına dikkat Çekerek, “Merkez Bankası 100 baz indirir diyenler yine çok şaşıracak” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN 660 LİRAYI GÖREBİLİR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına ilişkin yatırımcıya kritik uyarılarda bulundu.

“Bugüne kadar altın için hep ‘alın’ tavsiyemiz oldu. Gidişat belli. Sürekli yukarı yönlü hamlelerini devam ettiren bir kur ve altın var karşımızda. Dolar nereye, gram altın oraya” diyen İslam Memiş şunları kaydetti:

"Altının ons fiyatında da hızlı bir toparlanma var. O da son ayın en yüksek seviyesini gördü. Ons atın dünyadaki enflasyonu satın almaya devam ediyor. Haliyle de TCMB faiz indirimini pas geçerse mutlaka teknik açıdan bir düzeltme olacaktır. Bu altını satıp, daha sonra ‘aşağıdan alırım’ düşüncesini doğurmuyor. Bu öngördüğümüz kısa vadeli geri çekilmeler ve düzeltmelerde altın ve döviz borcu olan vatandaşlara bir fırsat sunacaktır. Ben varlıkları satma konusunda vatandaşların düşüncesine çok da katılmıyorum. Bence iyi düşünmeliler. Gram altın fiyatında yılın ilk çeyreğinde bu yükseliş trendinin 660 TL seviyesine kadar devam edeceğini tahmin ediyorum. 600 liranın altındaki sarkmalarda kısa vade için yatırımcısına alım fırsatı verebilir. Piyasalarda fırsatlar bitmez ama satış noktasında asla iyimser değilim” dedi.

ALTINLAR YASTIK ALTINDA

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise sene sonu beklentisini ise 650 lira olarak açıkladı.

Yıldırımtürk, alıcıların da satıcıların da temkinli olduğunu kaydederek, “Vatandaş altınını ihtiyacı kadar satıyor. Fiyat çok yükseldiği için elindeki altını satan olmadığı gibi, fiyat çok yükseldiği için ‘biraz düşer belki’ deyip bekleyen de var. Düğün mevsimi artık zayıfladı. O bakımdan takı talebi çok yok. Şu an altınlar yastık altında. Şu dönemde tasarruf etmek çok zor. Ancak altın hala güvenli liman ve ucuz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...