Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Aralık 2021 08:57

Gram altın fiyatında rekor sonrası düşüş

Rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları yeni haftanın 1 Aralık Çarşamba günü milyonların gündeminde yer almaya devam ediyor. Dün akşam 790 lirayı görerek rekor kıran gram altın fiyatı bu sabaha bir miktar düşüşle başladı. "Gram altın fiyatları ne kadar, altın kaç TL, altın yükselmeye devam edecek mi?" soruları yanıt arayan konu başlıkları arasında yer alıyor. İşte canlı ve güncel altın fiyatları grafiği ve son dakika gelişmeleri...

Gram altın fiyatında rekor sonrası düşüş
altın,,çeyrek altın,,ons altın,,gram altın,

Fed Başkanı Powell'ın dün Senato Bankacılık Komitesi'nde yaptığı konuşmada Fed'in varlık alımlarını azaltmaya hız vereceğine işaret etmesi sonrası sert düşüş yaşayan spot altın, bugün düşüşe tepki vermeye çalışıyor. 

Powell'ın yüksek enflasyonun "geçici" olduğu söylemini terk etmesinin 2022 yılında erken bir faiz artırımı gelebileceği yorumlarına yol açmasıyla dün 1769,87 dolar/ons seviyesine gerileyen spot altın, şu sıralarda düne göre yüzde 0,48 artıyla 1779,55 dolar/ons seviyesinde. 

Analistler, 1780 dolar/ons seviyesinin üzerine güçlü bir toparlanma yaşandıkça altında aşağı yönlü trendin devam edeceğine inanıyorlar. Spot altın için ilk destek seviyesini 1758 dolar/ons olarak işaret eden analistler, önümüzdeki birkaç günde fiyatın 1731-1721 dolar/ons aralığına doğru geri çekilebileceğini vurguluyorlar. 

GRAM ALTIN REKOR SONRASI DÜŞÜŞTE

Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen dolar kurunun yurt içinde 14 lira sınırına dayanması ile dün akşam saatlerinde 790 liraya yükseldi. Bugün ise bir miktar gerileme yaşayan gram altın fiyatı 782 liradan satışa sunuluyor.

Önceki kapanışını 5 bin 56 TL'den yapan cumhuriyet altını alış fiyatı 4 bin 904 TL, satış fiyatı 5 bin 51 TL üzerinden işlem görüyor.

Çeyrek altın ise son kapanışını 1270 TL seviyesinde yapmıştı. Son olarak 1 Aralık itibariyle 1226 TL alış fiyatına sahip olan çeyrek altın 1268 TL'den alıcı ile buluşuyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...