Tgrt Haber
15 Aralık 2021 14:57

Gram altın fiyatında yeni rekor

Gram altın dolar/TL kurunun 14,76 ile yeni bir zirveye çıkmasıyla rekor tazeledi ve 840 lira sınırına dayandı.

Gram altın fiyatında yeni rekor
gram altın,rekor,ons altın,altın,dolar

Küresel piyasada altın fiyatlarında geri çekilme olmasına rağmen yurt içinde dolar/TL kurunun 14,76 ile zirveye çıkması gram altın fiyatına da rekor getirdi. Güne 819 liradan başlayan gram altın yüzde 2’den fazla değer kazanarak 839,43 lira seviyesine yükseldi.

Gram altın, geçen haftaya 785 TL civarında başladıktan sonra salı günü 773 TL’ye kadar gerilemişti. Çarşamba gününden itibaren dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki seyirle kademeli olarak yükselen gram altın, haftaya 796 TL civarında başladıktan sonra dolar/TL'deki yükselişle 800 TL'yi geçerek 837 TL’ye kadar ulaşmıştı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasalardaki hareketliliği yorumladı...

ONS ALTIN FED ÖNCESİ DEĞER KAYBEDİYOR

Gram altın fiyatları için önemli olan altın ons fiyatı Fed'den gelecek haberlere odaklandı. Geçen haftaya 1783 dolar civarında başlayan ons altın, hafta boyunca dar bir fiyat aralığında seyrettikten sonra cuma günü açıklanan enflasyon verisi öncesinde 1770 dolara kadar gerilmişti. Enflasyon verisiyle beraber toparlanan güvenli liman, haftayı 1782 dolar ile kapatmıştı. Ons altın, salı günü haftanın ilk iki günü dar bir bantta işlem gördükten sonra 1770 doların altına çekildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...