Tgrt Haber
19 May 2022 08:17 - Güncelleme : 19 May 2022 08:34

19 Mayıs gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar? İslam Memiş altın fiyatında 1.000 lirayı işaret etti: Haziran'a dikkat!

Altın fiyatlarında Fed etkisi sürüyor. Fed başkanı Powell’ın ‘’Enflasyon düşene kadar faizi artırmaya devam edeceğiz’’ mesajı ve şahin açıklamaları piyasaların dengesini bozarken bugün hafif toparlandı. Küresel piyasalarda ons altın baskılanmasına rağmen yurt içinde gram altın dolar/TL kuruna bağlı olarak yükselişini sürdürdü. Yatırımcılar jeopolitik gerginlik ve yüksek enflasyon etkisiyle güvenli limanlara yönelirken ‘’Altın düşer mi yükselir mi? Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar?’’ sorularının cevabını merak ediyor. İşte 19 Mayıs güncel altın fiyatları

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Altın fi yatı küresel piyasadaki baskılanmasına rağmen gram altın dolar/TL kuruna bağlı olarak yükselişini sürdürüyor.
altın,islam memiş,dolar
Altın fi yatı küresel piyasadaki baskılanmasına rağmen gram altın dolar/TL kuruna bağlı olarak yükselişini sürdürüyor.

Amerikan Merkez Bankası Fed başkanı Jerome Powell altın ve dolar fiyatı üzerinde etkili olan faiz artırım sürecine ilişkin şahin açıklamalarda bulundu. Powell ABD Merkez Bankası’nın hedefine ulaşılana kadar "zorlamaya" devam edeceğini ifade etti. Altın uzmanı Imaru Casanova değerli maden raporlarında, mevcut altın piyasasını belirleyen şeyin ABD dolarındaki güç olduğunu söyledi. ABD doları altın piyasası üzerinde baskı oluşturmaya devam ederken, emtia uzmanları günümüz küresel ekonomindeki risklerin değerli metali destekleyebileceğini söyledi. Yurt içinde gram altın dolar endeksine bağlı yükselen dolar/TL kuru nedeniyle yükselmeye devam ediyor. Peki gram altın ne kadar?

GRAM ALTIN NE KADAR?

Küresel altın fiyatları Fed etkisiyle baskılanırken yurt içinde gram altın dolar/TL kuruna bağlı olarak yukarı yönlü ataklarına devam ediyor. Ons altın bugün 1.815 dolar seviyesinde işlem görürken uzmanlar bugün için beklenen işlem aralığı 1.790 destek ile 1.830 direnç arasında olmasını bekliyor. Yurt içinde dolar fiyatı 16 TL kapısına dayanırken yatırımcı ‘’Gram altın ne kadar?’’ sorusuna odaklandı.

19 Mayıs Perşembe gram altın 932 TL’de seviyesinde.

19 Mayıs gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar? İslam Memiş altın fiyatında 1.000 lirayı işaret etti: Haziran'a dikkat!

CANLI ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları Fed başkanı Powell’in açıklamaları sonrası baskılanma sürecini sürdürdü. Emtia analistleri yatırımcının altında geleneksel güvenli liman statüsü konusunda ikilemde olduğunu ve daha güçlü bir ABD dolarının fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturduğunu ifade etti. İşte 19 Mayıs canlı altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1,525 TL alış, 1,547 TL satış
  • Yarım altın: 3,049 TL alış, 3,097 TL satış
  • Cumhuriyet altını: 6,090 TL alış, 6,170 TL satış
  • Ons altın: 1.815 dolar

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

İSLAM MEMİŞ ALTIN TAHMİNİ: ALTIN FİYATINDA BİR SONRAKİ HEDEF 1.000 LİRA

İslam Memiş altın tahmini ile ilgili gelen sorulara şu cevabı verdi: 

''Dolar/TL kurunda direnç seviyesi 15,80’di. Buranın kalıcı olduğunu görüyoruz. Bir sonraki seviye 16,40 bandıdır. Ancak bu seviyenin görülüp görülmeyeceği 26 Mayıs’ta gerçekleşecek Merkez Bankası faiz kararına bağlı olacak. TCMB bir müdahale yapabilir ya da gözlemleyebilir. Benim tahminim tekrar 16 üzerine çıması ve Haziran ayında yeni hamlelerle kısa vadeli bir baskılanma bekliyorum. Dolar gram altın başta olmak üzere diğer yabancı para birimlerini destekliyor.''

''Gram altın fiyatında ekran ile serbest piyasa arasından 20 TL fark var. Gram altın yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Temmuz’da 1.000 lira üzerini görecek. Benim öngörüm her geri çekilmeye bir alım fırsatı olarak değerlendirmek yönünde olacak.''

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...