Tgrt Haber
27 May 2022 08:02 - Güncelleme : 27 May 2022 08:35

Gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar? İslam Memiş altın için 'başımız döndü' uyarısı yaptı: Hafta sonuna dikkat!

Dolar/TL kuru ve altın fiyatı Merkez Bankası faiz kararı sonrası yatay seyrediyor. TCMB politika faizini yüzde 14’te tutmasının ardından döviz ve emtia fiyatlarında tepki hareketliliği olsa da gram altın 975 bandında sabit kaldı. Dolar/TL kuru ise kırmızı çizgisi 16,40 kapısında beklemeye devam ediyor. Vatandaşlar puslu havalarda zarar etmemek için ‘’Altın yükselir mi düşer mi?’’ sorularının cevabına odaklandı.

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Altın fiyatları dolar endeksine bağlı olarak yükselişini sürdürken gram altın yurt içinde dolar/TL kurundan destek buldu.
islam memiş,altın,,tcmb,gram altın
Altın fiyatları dolar endeksine bağlı olarak yükselişini sürdürken gram altın yurt içinde dolar/TL kurundan destek buldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı. TCMB politika faizini yüzde 14’te sabit tutma kararı aldı. Ünlü ekonomist İslam Memiş altın ve dolar fiyatı üzerindeki TMCB etkisi ile ilgili ‘’Bütün dünyada faiz artışı furyası devam ederken TCMB, Hazine ve Maliye Bakanlığı politika faizini anlamlı olmaktan çıkarma politikasını takip ediyor.  Anlamlı olmaktan çıkınca referans noktamız kayboluyor’’ ifadelerini kullandı. Peki gram altın ne kadar? 

GRAM ALTIN NE KADAR? 

Dolar endeksinin değer kaybına bağlı olarak yükselişe geçen ons altın ve 16,40 kapısında bekleyen dolar/TL kuruna bağlı olarak yukarı yönlü hamlelerine devam ediyor. TCMB faiz kararı sonrası tepki hareketliliği olsa da hafta boyunca yükseliş trendine devam etti. Peki haftanın son işlem günü gram altın ne kadar? 

27 Mayıs Cuma gram altın 975 liradan el değiştiriyor. 

Gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar? İslam Memiş altın için 'başımız döndü' uyarısı yaptı: Hafta sonuna dikkat!
ABD Dolar Endeksi piyasa katılımcılarının Fed'in bir sonraki hamlesine ilişkin belirsizlik eksikliğini hevesle karşılamasıyla ayın en düşük seviyesi olan 101.43 seviyesini gördü. Ünlü ekonomist İslam Memi ise ''Altın yükselişi henüz başlamadı. Dolar ise tehlikeli sularda. Sabırlı olun. Panik ve korku havasıyla satış yapan zarar edecek'' uyarılarında bulundu. 

27 MAYIS CANLI ALTIN FİYATLARI 

Altın fiyatları hafta boyunca yükselişini sürdürdü. ABD dolar endeksinin 19 yılın zirvesinden 101 seviyesine kadar gerilemesi altın başta olmak üzere emtia fiyatlarını uçurdu. Vatandaşlar güvenli liman altında kalmak için ''Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altın ne kadar?'' sorusunun cevabına odaklandı.

İşte 27 Mayıs canlı altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1,588 TL alış, 1,612 TL satış
    Yarım altın: 3,175 TL alış, 3,223 TL satış
    Cumhuriyet altını: 6,340 TL alış, 6,424 TL satış
    Ons altın: 1.853 dolar

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ''Gram altın/TL kuru 970 seviyelerinden el değiştiriyor. Kritik direnç seviyesi burada 980 liraydı. Dün bu seviyeleri test ettiğini gördük. Yine kapalı çarşı piyasasında 980 liradan satış yapılıyor. Hem dolar hem gram altın bıçak sırtı olan direnç seviyelerini test etmeye devam ediyor’’ değerlendirmesinde bulundu.

Memiş sosyal medya hesabında ''Dolar destek seviyeleri 16,18-15,88. Bakalım hangisinden dönecek. Ons altın 1.840, gümüş 21,72’den yukarı döndü. Görünüm pozitif'' mesajını paylaştı. 

İslam Memiş altın ve gümüş tahmini ile yatırımcıyı şaşırttı: 

''Emtia fiyatlarının tamamında bu yaşandı. Yine jeopolitik risklerin patlaması, öngöremediğimiz risklerin yaşanması emtia fiyatlarının öyle bir yükselmesine neden olur ki alım fırsatı bile vermez. Altın ve gümüş hiç kimsenin ummadığı bir anda çok hızlı bir şekilde gerçekleşecek. İmkanı olan gümüş performansın başta olmak üzere geri çekilen emtia fiyatlarını değerlendirsin. Gümüş fiyatında 10 dolar ons altında 200 300 dolar agresif yükseliş göreceğiz. Bunlar sürpriz olmayacak''

Ünlü ekonomist dolar/TL kuru hakkında ''16.40 TL seviyesinde tutunursa 16.60 TL seviyesine çıkabilir. Kapanışlar önemli. 16.40 TL üzerinde kapanırsa 16.60 TL seviyesini telaffuz edebiliriz. 16.40 TL üzerinde kapanış yapıp yapmayacağı konusunda endişelerim var. Yapmayabilir de, çünkü kar satışı, ara açıklamalar veya hafta sonu müdahale gelebilir. Hazırlıklı olunmalı'' uyarılarında bulundu.  

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...