Tgrt Haber
15 Aralık 2021 09:01

Gram altın ne kadar? Altın fiyatları Fed toplantısını bekliyor! İslam Memiş altın yorumu

Altın fiyatları üzerinde doğrudan etki olacak Fed faiz kararları bugün açıklanacak. Altın yatırımcısının merakla beklediği ABD veriler ile gram altın, çeyrek altın ve yarım altın fiyatları merak konusu oldu. İşte 15 Aralık Çarşamba gram altın fiyatı ve piyasa gelişmeleri.

Gram altın ne kadar? Altın fiyatları Fed toplantısını bekliyor! İslam Memiş altın yorumu
altın,altın fiyatı,fed faiz kararı,gram altın,çeyrek altın

Başta Türkiye, ABD, Avrupa, Japonya ve İngiltere olmak üzere 22 merkez bankası bu hafta faiz kararı almak üzere toplanacak. Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı altın fiyatları üzerinde en etkili olacak verilerin başında geliyor. Fed'in faiz oranlarında değişikliğe gitmesi beklenmezken, varlık alım hızını bir miktar daha azaltması öngörülüyor. Peki 15 Aralık gram altın ne kadar? 

FED ÖNCESİ GRAM ALTIN NE KADAR? 

ABD merkez bankası Fed faiz kararı günün en önemli gündem maddesi olurken altın yatırımcısı ''Gram altın ne kadar?'' Sorusuna odaklandı. Küresel piyasalarda altın yükselişi görülmezken yurt içinde dolar/TL kuruna bağlı olarak gram altın 800 TL sınırını aştı. ABD geçtiğimiz hafta son 39 yılın en yüksek enflasyonunu açıkladı. 

ABD'de Kasım ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 artış kaydetti. Altın yatırımcıları Fed’in kararını 15 Aralık akşamı açıklayacağı Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısına odaklandı. Fed Başkanı Jerome Powell daha hızlı bir varlık alımı azaltımına hazır olduğunun altını çizerken enflasyon hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Analistler Fed’in varlık alımı azaltma hızını iki katına çıkarabileceğini vurguladı. Altın fiyatlarının ABD verileri ardından hareketlenmesi bekleniyor. Gram altın haftaya 796 TL seviyelerinde başlarken dolar/TL'deki yükselişle 800 TL'yi geçerek 837 TL’ye kadar ulaşmıştı.

15 Aralık Çarşamba gram altın 820 liradan işlem görüyor. 

ÇEYREK ALTIN NE KADAR? 

Gram altındaki yükselişe bağlı olarak çeyrek altın da yükselişini sürdürüyor. Vatandaşlar çeyrek altın fiyatı hakkında araştırma yaparken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş önemli değerlendirmelerde bulundu. Memiş ''Yatırımcı öncelikle eski Türkiye ekonomisinin olmadığını kabullenmeli. Burada yapılması gereken tek şey varlıklara sahip çıkılması. Ama yeni yatırımcıların ‘nerden satarım, ne alırım da para kazanırım’ düşüncesi var. Ancak böyle piyasayı vatandaşların teknik olarak sürdürmesi ve uygulaması çok zor. Uzman bir destek almıyorsanız, ‘al-sat yapma’ düşüncesinin çok büyük bir yanlış olduğunu düşünüyorum'' ifadelerine yer verdi. 

Çeyrek altın günü erken saatlerinde 1.337 TL’den el değiştiriyor. 

Gram altın ne kadar? Altın fiyatları Fed toplantısını bekliyor! İslam Memiş altın yorumu

FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK? 

Piyasaların merakla beklediği Fed faiz kararı için beklenen gün geldi. Altın yatırımcısı için günün en önemli verisi ABD’den gelecek. ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı ile altında hareketlilik bekleniyor. ABD Merkez Bankası faizi 2020 yılı Mart ayından bu yana yüzde 0,00-0,25 seviyesinde tutuluyor. Analistlerin beklentisi faizde bir değişiklik olmayacağı yönünde oldu. Merakla beklenen Fed faiz kararı 15 Aralık Çarşamba saat 22.00’de Jerome Powell tarafından açıklanacak. Ons altın fiyatına doğrudan etki eden kararın ardından gram altın fiyatında hareketlilik bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...