Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Nisan 2018 12:23

Gram altın ne kadar, kaç para oldu? (Gram tarihinin en yüksek aylık kapanışını yaptı)

Tarihinin en yüksek aylık kapanışını yapan gram altın ne kadar, kaç para oldu? Elinde altını olanlar, altın borcu olanlar bu habere dikkat! İşte altın fiyatlarında son durum... Gram kaç para, çeyrek ne kadar?

Gram altın ne kadar, kaç para oldu? (Gram tarihinin en yüksek aylık kapanışını yaptı)
altın ne kadar,,gram altin kac para,,gram altın kaç para,,altın fiyatlarında son durum,çeyrek kaç para,,tam altın

Altın yükseldi, altının gramı ne kadar oldu? Gram altın, mart ayında 168,5 lira ile tarihinin en yüksek aylık kapanışını gerçekleştirdi. Altın fiyatlarında son durum ne? Gram kaç para, çeyrek ne kadar? İşte altınla ilgili son dakika bilgileri...Türkiye'de yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçlarından biri olan gram altın, 168,5 lira ile tarihinin en yüksek aylık kapanışını gerçekleştirdi. Bu yıla 158 lira seviyesinde başlayan altının gram fiyatı dolar kuru ve altının ons fiyatından bulduğu destekle ilk üç ayda alış ağırlıklı bir seyir izlerken rekor üzerine rekor kırdı. Özellikle mart ayındaki hızlı yükselişiyle yatırımcının yüzünü güldüren altının gram fiyatı, bu dönemde 173,8 lira ile tarihinin en yüksek seviyesine çıktı. Martta 168,5 lira ile tarihinin en yüksek aylık kapanışını gerçekleştiren altının gram fiyatı, mart ayında yatırımcısına yüzde 4,7 getiri sağladı. Altının gram fiyatı sene başından bu yana ise yatırımcısına yüzde 6,1 kazandırdı.

Altın daha yükselir mi?
AA Finans Analisti İslam Memiş, yıla 158 lira seviyesinden başlayan altının gram fiyatının ilk çeyrekte yatırımcısının yüzünü güldürdüğünü kaydetti. Gram altındaki yükselişlerde en önemli etkenin yurt içi piyasalarda dolar kurunun 4 lira seviyesinin üzerini görmesi olduğunu ifade eden Memiş, "Altının gram fiyatında yükseliş gördük ancak zirveyi göremediğimizi tahmin ediyorum. 2018 yılı için 181 lira seviyesindeki öngörümüzü koruyoruz." dedi. 

Gram altın fiyatı düşecek mi?
GCM Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Enver Erkan da zayıf dolardan destek bulan altının ons fiyatının halen 1.320 doların üzerinde tutunmaya devam etmesinin pozitif olduğu kaydetti. ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı adımların "ticaret savaşları"nı başlatabilecek olması, ABD'nin son açıkladığı gümrük tarifelerine Çin’in cevap vermesinin küresel risk unsurlarını artıracak unsurlar olduğunu ifade eden Erkan şunları kaydetti: "Böyle bir ortamda altında da fazla gerileme aslında beklenmez. Tabii bu noktada dolar kurunda meydana gelen hareketleri de hesaba katmak gerekiyor. Kurun bozulan küresel risk algısından ve küresel endekslerden olumsuz etkilenmesi ve hafta içinde 4 liranın üzerine geçmesi elbette hem içeride korunmak isteyen yatırımcının altın ve dolar gibi enstrümanlara eğilimini artırmış, hem ons altın hem de kur fiyatının yükselmesi de matematiksel olarak gram altın fiyatlarının yükselişinde rol oynamıştır. Ons altın düşmeden gram altın fiyatı düşecek gibi görünmüyor. Gram altın işin içine girdiğinde Türkiye adına jeopolitik ve ekonomik haber akışı da önem kazanmaktadır."

30.03.2018 Kapalı çarşı gün sonu altın fiyatları
Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 168,90 lira oldu. İstanbul Kapalıçarşı'da 168,70 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altın (Gr.) 168,90 liradan, bin 111 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira bin 130 liradan, 154 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr.) 158 liradan, bin 86 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet bin 108 liradan, 544 liradan alınan Yarım Ziynet 554 liradan ve 272 liradan alınan Çeyrek Ziynet 277 liradan satıldı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...