Tgrt Haber
20 May 2022 08:10 - Güncelleme : 20 May 2022 12:06

20 Mayıs gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar? İslam Memiş altın için yeni tahminini açıkladı: Dolar/TL diyenler tekrar düşünsün, haziran mayısın tam tersi olacak

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. Küresel altın fiyatları hafta başı kayıplarını toparlarken gram altın dolar/TL kurundan da destek alarak yükselişini sürdürüyor. Vatandaşlar zarar etmemek için ‘’Gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar? Altın düşer mi yükselir mi?’’ sorularının cevabını merak ediyor. Ünlü ekonomist İslam Memiş yılbaşından bu yana en ok kazandıran yatırım aracını açıkladı. Haziran ayı için dolar ve altın fiyatı tahminlerini rakamlarla anlattı.

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Küresel altın fiyatlarındaki yukarı yönlü ivme gram altını 950 TL sınırına taşıdı. İslam Memiş 2022 yılının bu zaman kadar en çok kazandıran yatırım aracını açıkladı.
altın,,fed,islam memiş
Küresel altın fiyatlarındaki yukarı yönlü ivme gram altını 950 TL sınırına taşıdı. İslam Memiş 2022 yılının bu zaman kadar en çok kazandıran yatırım aracını açıkladı.

Altın fiyatları Fed baskısıyla geri çekilme sürecini durdurdu. Dolar endeksinin geri çekilmesiyle yukarı yönlü ataklar yapmaya başlayan ons altın gram altın fiyatını da peşinden sürükledi. OANDA kıdemli analisti Edward Moya "Dolar düşüyor, bu altın için iyi bir haber" dedi. Yatırımcılar elindeki varlıkları kaybetmemek adına güvenli limanlara yönelerek altın fiyatı hakkında araştırma yapmaya başladı.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın küresel altın fiyatlarındaki baskılanmadan bağımsız olarak haftanın ilk gününden bu yana yükselişini sürdürüyor. Dolar/TL kuru 16 TL sınırına dayanırken gram altın ise 950 kapısına geldi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ekranlarda yansıtılan fiyat ile serbest piyasa arasından yaklaşık 20 TL fark olduğunu yatırımcılara hatırlatarak 900 TL altı gram altın için ekranlarda en az 880 seviyelerinin görülmesi gerektiği ancak bunun olmasının neredeyse bir hayal olduğunu açıkladı. Peki gram altın ne kadar?

20 Mayıs Cuma gram altın 944 TL seviyelerinden işlem görüyor.

20 Mayıs gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar? İslam Memiş altın için yeni tahminini açıkladı: Dolar/TL diyenler tekrar düşünsün, haziran mayısın tam tersi olacak

CANLI ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları Fed başkanı Powell’in açıklamaları sonrası baskılanma süreci haftanın son işlem gününde yükseliş trendine döndü. Dolar endeksinin gerilemesine bağlı olarak ons altın yükselirken yatırımcılar güncel altın fiyatları hakkında araştırma yapmaya başladı.İşte 20 Mayıs canlı altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1,543 TL alış, 1,563 TL satış
  • Yarım altın: 3,084 TL alış, 3,128 TL satış
  • Cumhuriyet altını: 6,158 TL alış, 6,231 TL satış
  • Ons altın: 1.842 dolar

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN 

DOLAR GÜÇ KAYBETTİ, ALTIN YÜKSELİŞTE

Daha yumuşak ABD verileri ve tekrarlanan 50 baz puanlık Fed faiz artırımı konuşmaları ABD dolarını baskılamış görünüyor ve bu da altın fiyatlarının yukarı yönlü ivme kazanmasını sağlıyor. Uzmanlar ABD dolar endeksini tetikleyecek bir veri akışı olmadığı sürece altın fiyatında yönün yukarı doğru olduğunu açıkladı.

İSLAM MEMİŞ ALTIN TAHMİNİ: EN ÇOK KAZANDIRAN ALTIN

İslam Memiş Haziran ayı dolar ve altın tahminini rakamlarla şöyle açıkladı:

‘’Mayıs Fed sonrası ons altın da bant aralığı 1.780-1.880 dolar. 1.780 dolar test edildiğine göre 1.865-1.867 dolar hedef gibi. Buradan kar satışı gelir normal olarak. Fed’in bir sonra ki kararını 25 baz puan bekliyorum. Bu da bant aralığını 1.880-1.980 dolar yapar. Benim yol haritam bu. Fed sonrası gümüş ons da beklentim 25-27 dolar aralığı. Bitcoin’deki öngörüm 42-43 bin dolar. Küresel piyasalarda Haziran ayının hikayesi şöyle; Dolar varlıkları geriler Borsa, emtiaların ons fiyatı ve kripto paralar yükselir. Yani, Mayıs’ın tam tersi.’’

İslam Memiş en çok kazandıran yatırım aracını rakamlarla şöyle anlattı:

''1 Ocak 10.000 TL. Dolar; 13,25 - 15,85. Getiri 1.967 Lira

Gram altın; 776 – 947. Getiri 2.197 Lira

Gümüş gram; 9,92 - 11,20. Getiri 1.290 Lira

Buna göre en çok kazandıran yatırım aracı sırasıyla; altın, dolar, gümüş. Dolar/TL diyenler tekrar düşünmeli.''

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...