Tgrt Haber
04 Ocak 2022 08:26

Gram altın ne kadar? Yükseliş devam ediyor! İslam Memiş altın tahmini

Gram altın haftanın ilk işlem gününde 800 TL sınırındaki yerini koruyordu. Geçtiğimiz yıl 1060 TL tarihi zirvesini gören gram altın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemi ardından dolar fiyatının sert düşüşüne bağlı 600 seviyelerini gördü. Yeni yılda yükseliş trendine giren gram altın 800 TL üzerini gördü. Peki gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL? Altın düşer mi yükselir mi? İşte İslam Memiş altın tahmini.

Gram altın ne kadar? Yükseliş devam ediyor! İslam Memiş altın tahmini
altın,çeyrek altın,gram altın,islam memiş,fed

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat sistemi ile dolar 18 TL tarihi zirvesinden 10 TL seviyelerine geriledi. Köpüğün gitmesinin ardından dolar 14 TL seviyelerine geldi. Gram altın üzerinde etkili olarak dolar/TL kuru hareketliliği vatandaşlarda ''Altın yükselir mi düşer mi?'' sorusuna neden oldu. Küresel altın piyasasında faiz gerilimi devam ederken ABD Hazine tahvili faizlerindeki yükselişle baskı altında kaldı. Gram altın küresel altın fiyatlarındaki düşüşe karşılık dolar/TL kuru yükselişi nedeniyle 800 TL sınırını aştı. Ons altın fiyatını etkileyen ve gram altın fiyatını yönlendirecek olan Fed faiz kararı öncesi bir tahmin de Goldman Sachs ekonomistlerinden geldi. Analistler Amerikan Merkez Bankası'nın 2022 yılında Mart, Haziran Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere dört faiz artırımı beklediğini duyurdu. İşte çeyrek ve gram altın fiyatı. 

13 OCAK GRAM ALTIN NE KADAR? 

Altın fiyatları, ABD tahvil faizlerindeki yükselişle yeni yılın ilk işlem gününde 30 dolara yakın düşüş kaydetti. Gram altın ise dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki düşüşle geri çekildi. 
2021 yılını 1.829 dolar ile 6 haftanın zirvesinde kapatan ons altın 2022 yılının ilk günlerinde 30 dolara yakın düşüş kaydetti. Düşüş trendine devam eden ons altın bugün 1.824 dolardan işlem görüyor. Küresel altın fiyatından yaşanan düşüşe rağmen gram altın doalr/TL kuru nedeniyle 800 TL sınırını aştı. Geçen haftayı 796 TL ile kapatmasının ardından ''13 Ocak gram altın ne kadar?'' sorusu gündeme geldi. 

13 Ocak 801 TL'den işlem görüyor. 

Uzmanlar 2022 yılında dolar zayıflarsa bu durumun altın fiyatlarına olumlu yansıyacağını belirtti. Enflasyonda yüksek ivmenin ve düşük ABD dolarının altın fiyatını 2022'de daha yüksek fiyatlara yönlendirmesi bekleniyor. Fed'in 14-15 Aralık toplantısına ilişkin tutanaklarda Fed yetkilileri artan enflasyon ve istihdam piyasasındaki güçlü iyileşme nedeniyle faiz artışının beklenenden daha erken olma ihtimalinin yükseldiğini belirtmişti. Altın yatırımcısı 25-26 Ocak tarihinde yapılacak ve ons altın fiyatını belirleyecek Feed faiz kararına odaklandı. Ons altın ile gram altın da ayın son günlerinde yeni seyrine geçmiş olacak. 

İslam Memiş altın tahmini hakkında ''Şu an orta seviyedeyiz. Aşağıda 1.600 Dolar, yukarıda 2.000 Dolar seviyesi var. Bu iki seviye de test edilecek ancak önce hangisi test edilir, bunun cevabı Fed kararlarında saklı. Yatırımcılar paralarının yüzde 50’siyle altın alabilir, yüzde 50’sini bekletebilir” değerlendirmesinde bulundu. Memiş yatırımcıların 800 TL üstünden gram altın almasını tavsiye etmediğini açıkladı. UBS Global Wealth Managemnet'ın baş yatırım yetkilisi Mark Haefele ise altın fiyatının bu yılın sonunda 1650 dolar/ons seviyesine düşmesini beklediğini açıkladı. 

Gram altın ne kadar? Yükseliş devam ediyor! İslam Memiş altın tahmini

İSLAM MEMİŞ ALTIN TAHMİNİ: 1.450 TL! 

Dolar/TL kurunda yaşanan hareketliliğin 3 ay boyunca devam edebileceğini söyleyen İslam Memiş ''2022 yılında gram altın ne kadar olacak?'' sorusunun cevabını verdi. Ocak ayına dikkat çeken İslam Memiş Fed faiz kararı ve Merkez Bankası faiz kararının altın fiyatı üzerinde etkili olduğunu hatırlattı.  İslam Memiş alım fırsatı olarak değerlendirilen rakamlara dikkat çekti. Buna göre 12,60 TL sınırı dolarda alım için destek seviyesi olduğunu söyledi. İslam Memiş altın yatırımcısının 800 TL üzerinden gram altın almasının doğru olmadığını vurguladı.

İslam Memiş 2022 yılında riskli yatırımların azaltılması gerektiğini vurgularken 2022 yılı gram altın fiyatı hakkında 1450 lira seviyesini gösterdi. 

ÇEYREK ALTIN KAÇ TL? 

Çeyrek altın küresel altın piyasalarında yaşanan düşüş ve dolar/TL kurunda yaşanan dalgalanma doğrultusunda yönünü buluyor. Çeyrek altın 11 Ocak Salı günü gramdaki yükselişe bağlı olarak 1.329 TL seviyelerinden işlem görüyor. 

FED FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN? 

Ons altın ve gram altın fiyatı üzerinde etkili olması nedeniyle Fed faiz kararları altın yatırımcısının dikkatini çekiyor. Peki Fed toplantısı ne zaman? 2022 yılının ilk Fed faiz kararı toplantısı 25-26 Ocak tarihlerinde yapılacak. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell Fed Başkanlığına adaylığı kapsamında ABD Senatosu'nda yapacağı konuşma metninde ''Araçlarımızı, ekonomiyi ve güçlü bir iş gücü piyasasını desteklemek, yüksek enflasyonun kalıcı hale gelmesini önlemek için kullanacağız'' sözlerine yer verdi. Analistler Fed'in beklenenden daha önce ve hızlı faiz artırımı yapmasını bekliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...