Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 17:21

GSB işçi alımı 2021: GSB işçi alımı başvuruları başladı mı?

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) bünyesine 4 bin 346 işçi alımı yapılacak. Güvenlik ve temizlik işçisi alımı için adaylar, “GSB işçi alımı başvuru şartları nelerdir? GSB işçi alımı başvurularında son gün ne zaman?" gibi soruların cevabını arıyor. GSB işçi alımı ile ilgili detayları sizler için derledik.

GSB işçi alımı 2021: GSB işçi alımı başvuruları başladı mı?
gsb işçi alımı,personel alımı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakanlığın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 4 bin 346 kadrolu işçi alımı yapılacağını duyurdu. Bu kadar sayıda işçi alımının yapılacak olması KYK yurtlarının açılacağı ihtimalini yüksek gösteriyor. Bakanlık alım ilanında temizlik ve güvenlik personelinde aranan genel ve özel şartları yayımladı.

GSB İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 23 – 27 Ağustos 2021 tarihleri arasında internet sitesinden"İş Arayan" linki üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvurularını yapabilecek. Ayrıca hizmet noktalarından ve Alo 170 hattı üzerinden de başvuru işlemleri yapılabilecek. Her aday, Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) yayımlanan listede bir işyeri ve bir meslek koluna başvuruda bulunabilecek.

Başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınacak. Başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvurusu kabul edilmeyecek. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınacak. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili ilana başvuruları alınabilecek. Bu duyuruda belirtilen esaslara uygun olmayan başvurular ise kabul edilmeyecek. Başvuru işleminin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu tutulacaktır.

GSB işçi alımı başvuru ekranı için tıklayın.

GSB İŞÇİ ALIMLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Temizlik Görevlisi ile Güvenlik Görevlisi kadroları için Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) internet sitesinden başvuran ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler Bakanlığa iletilecek. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve kura çekimine dahil olacak nihai listede yer alan adayların tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş sayısının 4 (dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirilecek.

GSB işçi alımı 2021: GSB işçi alımı başvuruları başladı mı?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların, kura çekimi 15 Eylül 2021 Çarşamba günü olacak. Kura çekim yeri daha sonra Bakanlığın internet sitesinden duyurulacak. Kura çekimi noter huzurunda yapılacak. Adaylar istemeleri durumunda kura çekimini izleyebilecek.

Noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adayların daha sonra ilan edilecek tarihlerde başvurmuş oldukları meslek kolu için aranan şartları taşıdıklarını belgeleyen evraklarını başvuru yapmış oldukları kadronun bulunduğu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Kura çekimi sonrası sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar, Bakanlık tarafından belirlenecek tarihlerde sözlü sınava çağrılacaktır.

Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için sınav kurulu üyelerinin her birinin ayrı ayrı verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 (yetmiş) puan olması gerekiyor. Başarı sırasının belirlenmesinde, sözlü sınav puanı esas alınacak. Başarı listesi sözlü sınav puanı en yüksek adaydan başlanarak cinsiyete göre her bir kadro için ilan edilen kontenjan sayısına göre belirlenecek. Yapılan sözlü sınav sonucunda asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar; Bakanlığın internet sitesinden duyurulacak. Adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak.

GSB İŞÇİ ALIMI ŞARTLARI 2021

Genel şartlar şu şekilde;

  • Adayın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekir.
  • 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak şartıyla Türk vatandaşı olunması gerekmektedir.
  • Adayın 18 yaşını tamamlamış olması gerekir. (23.08.2003 ve öncesi doğumlu olmak)
  • Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmaması gerekir.
  • Özel kanun veya diğer mevzuatta yer alan şartları taşıması gerekir.
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olması gerekir.
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu sonuçlanması gerekir.
  • Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmaması (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak) gerekir.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması gerekir.
  • Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmaması gerekir.
  • Tam zamanlı ve vardiyalı çalışmaya engel durumu bulunmaması gerekir.
  • Başvurduğu kadronun bulunduğu il sınırlarında ikamet etmesi gerekmektedir.
  • Başvuru yaptığı kadro için aranan cinsiyet şartını taşıması gerekmektedir.

Özel şartlar şu şekilde;

1. Güvenlik Görevlisi meslek kolu için;

  • Adayın 35 yaşından gün almamış olması gerekmektedir. (27.08.1986 ve sonrası doğumlu olanlar)
  • Adayın en az ortaöğretim (lise ve dengi) öğrenim düzeyine sahip olması gerekir.
  • Başvurunun son günü (27 Ağustos 2021) itibarıyla geçerlilik süresi bulunan silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olması gerekmektedir.

2. Temizlik Görevlisi meslek kolu için;

  • Adayın en az ortaöğretim (lise ve dengi) öğrenim düzeyine sahip olması gerekmektedir.

GSB işçi alımı 2021: GSB işçi alımı başvuruları başladı mı?

GSB sürekli işçi alımı ilanı için tıklayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...