Tgrt Haber
18 May 2022 19:14 - Güncelleme : 18 May 2022 19:15

Çin açıldı, Brent petrol yükseldi! Benzin ve motorine büyük zam geliyor

Brent petrol fiyatı, Çin'in sıkı COVID-19 sınırlama önlemlerinden bazılarını kademeli olarak gevşetmesi nedeniyle talep artışı beklentisi ile yükseldi Akaryakıt fiyatları üzerinde doğrudan etkili olan Brent petroldeki artış ‘’Benzin ve motorin zammı ne zaman?’’ sorusunu gündeme getirdi. Son dakika haberine göre, benzine 1 lira 3 kuruş zam gelecek. İşte güncel akaryakıt fiyatları…

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Akaryakıt fiyatları Brent petrol ve dolar/TL kurunda yaşanan yukarı yönlü ataklar nedeniyle zam bekliyor. Benzin ve motorine 1 lira üzerinde zam yapılacağı öğrenildi.
akaryakıt,benzin,motorin,brent petrol
Akaryakıt fiyatları Brent petrol ve dolar/TL kurunda yaşanan yukarı yönlü ataklar nedeniyle zam bekliyor. Benzin ve motorine 1 lira üzerinde zam yapılacağı öğrenildi.

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’in Şangay kentinde karantina bölgeleri dışında yeni Covid-19 vakası olmaması üzerine altı haftadan fazla süren karantinayı sona erdirmek için planlar hazırladığı öğrenildi. SPI Asset Management yönetici ortağı Stephen Innes, "Çin ile ilgili iyi haberler, yüksek petrol talebi ve fiyatlarını tekrar gündeme getirdi. Bu da üreticiler için olumlu, ancak tüketici için zor" dedi. Araç sahipleri brent petrol yükselişi ile benzin ve motorin fiyatlarına gelecek zam haberine odakladı.

BRENT PETROL NE KADAR?

Brent petrol fiyatı Çin’den gelen iyi haberler ile yükseldi. Emtia analistleri küresel çapta akaryakıt fiyatlarının yükselişine dikkat çekerken yakın zamanda düşüş beklenmediğine dikkat çekti. ABD'li petrol rafinerisi HF Sinclair CEO'su Michael C. Jennings petrol fiyatlarının yüksek kalmasını beklediklerini söyledi. 

18 Mayıs Brent petrol fiyatı 112 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Çin açıldı, Brent petrol yükseldi! Benzin ve motorine büyük zam geliyor

BENZİN VE MOTORİN ZAMMI GELECEK Mİ?

Brent petrol fiyatındaki yükseliş akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Rusya Ukrayna Savaşı’nın enerji piyasasını ateşlemesinde bu yana zam üstüne zam gören araç sahipleri ‘’Benzin ve motorin zammı ne zaman?’’ sorusunun cevabını merak ediyor.

Sektörden gelen bilgilere göre 18 Mayıs Çarşamba gecesi benzinde 1 lira 3 kuruşluk zam, Cuma günü ise motorin zammı bekleniyor. Yetkililer brent petrol yükselişi ile birlikte akaryakıt fiyatlarını ani yükselen dolar/TL kurunun da etkilediğini ifade etti.

PETROL AMBARGOSU MAYIS SONUNA KALDI

Avrupa Birliği'nin Pazartesi günü Macaristan'ı Rus petrolüne yönelik önerilen bir ambargo üzerindeki vetosunu kaldırmaya ikna edememesi nedeniyle Rus petrolüne ambargo kararı ertelendi. Diplomatlar, aşamalı bir yasak üzerinde anlaşmaya varma zamanı olarak 30-31 Mayıs zirvesine işaret etti.

Almanya daha önce AB ülkeleri ortak bir paydada buluşmasa dahi yılsonuna kadar Rus petrol ithalatının durdurulacağını ifade etmişti.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Brent petrol Çin’in sahalara geri döneceği sinyalleri ile ateşlenirken 115 dolar kapısına dayandı. Vatandaşlar sektörden gelen benzin ve motorin zammı haberleri sonrası güncel akaryakıt fiyatlarına odaklandı. İşte 18 Mayıs benzin ve motorin fiyatı:

18 MAYIS MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul (Avrupa Yakası): 22,07 TL
  • İstanbul (Anadolu): 22,09 TL
  • Ankara: 22,17 TL
  • İzmir: 22,18 TL

18 MAYIS BENZİN FİYATLARI

  • İstanbul (Avrupa Yakası): 22,83 TL
  • İstanbul (Anadolu Yakası) : 22,84 TL
  • Ankara: 22,94 TL
  • İzmir: 22,95 TL

BENZİN NE KADAR ZAM GELECEK?

Sektör kaynaklarının bildirdiğine göre, Benzine 19 Mayıs 2022 Perşembe günün itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 3 kuruş zam yapılacak. Artış pompa fiyatlarına yansıtılacak. Böylece İstanbul'da benzininin litre fiyatı 23 lira 87 kuruşa yükselecek.

Motorine gelecek zamla ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
As18 Mayıs 2022 22:12

100 tl yapmasanız sizden kötüsü yok

Sonraki Haber Yükleniyor...