Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Haziran 2022 08:17 - Güncelleme : 09 Haziran 2022 09:07

Finans analisti Hatice Kolçak altın için kritik tarihi duyurdu: Bekleme modunu açın

Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar/TL kurunun sert yükselişine bağlı olarak gram altın 1.030 seviyelerini gördü. Yüksek enflasyon karşısında güvenli liman emtialara yönelen vatandaşlar ''Gram, çeyrek, cumhuriyet altını ne kadar? Altın yükselir mi düşer mi?'' sorularının cevabına odaklandı. Finans analisti Hatice Kolçak dolar için yukarı yön uyarısı yaparken ‘’Buradan geri dönüş artık çok zor'' ifadeleriyle yeni dolar tahminini açıkladı.

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Finans analisti Hatice Kolçak altın için kritik tarihi duyurdu: Bekleme modunu açın
hatice kolçak,islam memiş,altın,dolar,süper bono,merkez bankası,enflasyon

Altın ve dolar ralli yarışına devam ediyor. Dolar 17,20 sınırında güne başlarken peşinden diğer yabancı para birimlerini ve gram altın fiyatını da sürüklüyor. Küresel altın fiyatları dolar endeksinde yaşanan toparlanma ile baskılanma sürecini sürdürse de gram altın yurt içinde dolar/TL kurundan aldığı destekle yönünü yukarı tutmaya devam ediyor. Hatice Kolçak dolar yorumu ile ilgili sorulara ''17 seviyesi sürpriz değildi. Önemli olan ne kadar dayanacağız. Hele ki faiz indireceksek buradan dönüş artık çok zor'' şeklinde cevap verdi. İşte 9 Haziran güncel altın fiyatları 

GRAM ALTIN NE KADAR? 

Döviz ve emtiada yukarı yönlü hamleler sürüyor. Gram altın kritik direnç seviyesi 1.000 lirayı beklenenden önce kırdı. Ünlü ekonomist İslam Memiş geçtiğimiz haftalarda ''Dolar kuru 16,40 üzerinde kalırsa 16,60-16,80 bandını, gram altın 980 üzerinde tutunursa 1.050 TL’yi konuşabiliriz'' uyarılarında bulunmuş ve rallinin beklenenden önce geldiğini ifade etmişti. Hafta boyunca ons altın dolar endeksine bağlı olarak 1.840-1.860 aralığından işlem gördü. Emtia uzmanları dolar kuruyla yükselen gram altının Cuma günü açıklanacak ABD enflasyon rakamları sonrası ons altının yukarı yönlü olmasında da destek bulabileceğinin altını çizdi. Peki bugün gram altın ne kadar? 

9 Haziran Perşembe gram altın 1.024 TL üzerinden işlem görüyor.  

Finans analisti Hatice Kolçak altın için kritik tarihi duyurdu: Bekleme modunu açın

9 HAZİRAN ALTIN FİYATLARI 

Altın fiyatları yurt içinde dolar/TL kurunun kritik seviyesi 16,80’i aşmasıyla 17,20 seviyelerine hızlı yükseldi. Enflasyon ve jeopolitik gerginlik arasında zarar etmemek için altın fiyatları hakkında araştırmalar çoğaldı. Peki gram, çeyrek, yarım, cumhuriyet altını ne kadar? İşte 9 Haziran canlı altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1,675 TL alış, 1,698 TL satış
  • Yarım altın: 3,342 TL alış, 3,396 TL satış
  • Cumhuriyet altını: 6,684 TL alış, 6,769 TL satış
  • Ons altın: 1.854 dolar

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN!

ALTININ ATEŞİ CUMA ÇIKACAK 

Küresel altın fiyatları dolar endeksinde yaşanan toparlanma ile geri çekilmeyle fiyatlanıyor. Uzmanlar 19 Haziran Cuma günü açıklanacak enflasyon verisinin dolar endeksini güçlendireceğini ve altın fiyatlarını körükleyeceğini ifade ediyor. Finans analisti Hatice Kolçak ‘’Doların uluslararası piyasalarda güçlenmesi bizim gibi dövize ihtiyacı olan ülkeler için endişe oluşturuyor’’ ifadelerine yer verdi. ED&F Man Capital Markets analisti Edward Meir, ''Altın, son birkaç haftadır düşüş eğiliminde. Bunun nedeninin, insanların enflasyon konusunda biraz iyimser olmaları olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Axis Securities emtialar Başkanı Pritam Patnaik ise altın tüccarlarının metalde net bir ticaret sağlamak için bu hafta açıklanacak ABD enflasyon raporunu beklediklerini söyledi.
Patnaik ''Daha yüksek bir enflasyonist yapı altın fiyatlarını desteklerken, tüm merkez bankalarının agresif bir faiz artırımı, altın gibi faiz getirmeyen varlıklar için olumsuz'' değerlendirmesinde bulundu. 

HATİCE KOLÇAK ALTIN VE DOLAR YORUMU 

Altın ve dolar 2022 zirvelerini test ederken finans analisti Hatice Kolçak çarpıcı tahminlerde bulundu: 

''Dolara tarafından risklerin tamamı yukarı yönlü. Bu zamana kadar bir şekilde baskılanıyordu ve kademeli olarak yükseliyordu. Ancak ‘faiz indirmeyeceğiz’ açıklamaları doları destekledi. Süper Bono ile ilgili bekleyiş sürüyor. Belki de Süper Bono etkisiyle düşüşe geçmeden yükselmesine izin veriyorlar. Eğer paket açıklanır ve geri çekilme yaşanırsa mutlaka değerlendirin.'' 

''Merkez Bankası anketlerinde zaten 17-18 TL rakamları dolar için öngörülüyordu. Ancak beklenenden çok daha önce geldi. Benim nazarımda yeni dolar tahmini 22 TL. Ne zaman gelir bilemem. Yarın bir paket açıklanır geri çekilme olur ancak bunlar yalnızca zaman kazandırır. Yıl sonunda dolar yine 22 ve hatta 25 TL’yi bile görebilir. Çünkü bu enflasyon ortamında düşüşler artık masada değil.''

''Bütün dünya diken üstünde ABD enflasyonu için bekliyor. Çünkü yüksek bir enflasyon dolar endeksini körükleyecek ve Fed’in daha sıkı bir faiz politikası ihtimalini gündeme getirecek. Piyasalarda aşağı yukarı hareketlilikler olacaktır. Döviz ve emtiada ortalık karışacak.Önümüzdeki Pazartesiye kadar işlem yapmak için uygun zaman değil. Daha çok bekleme modunda olmalıyız. Mesele elimizdekileri koruyabilmek.''

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...