Tgrt Haber
08 Ocak 2022 13:04

Gurbetçi girişimci Türkiye'de metal fabrikası kurdu! 13 ülkeye ihracat

Çocuk yaşlarda gittiği Almanya’da yüksek makine mühendisliği eğitimi alan gurbetçi girişimci Ayhan Kömeç, Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi'nde kurduğu metal fabrikasıyla 13 ülkeye ihracat yapıyor.

Gurbetçi girişimci Türkiye'de metal fabrikası kurdu! 13 ülkeye ihracat
Almanya,Rusya,Ayhan Kömeç,gurbetçi,metal fabrikası

Aile ile çocuk yaşlarda gittiği Almanya’da yüksek makine mühendisliği eğitimi alan gurbetçi girişimci Ayhan Kömeç, 135 çalışanıyla 13 ülkeye ihracat yapmanın gururunu yaşıyor. Almanya’da 15 yaşında iş hayatına atıldıktan bir süre şantiye şefliği yapan sonra kendi işini kurmaya karar veren Ayhan Kömeç, endüstriyel montaj işleri, makine montajı, metal işleri yapmaya başladı.

13 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLİYOR

Kömeç, 2008 yılında Türkiye'ye yatırım yapmaya karar vererek Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi'nde metal fabrikası kurdu. Fabrika kazanları, makine parçaları, çelik konstrüksiyon ürünleri üretilen fabrikada 135 kişiye istihdam sağlayan Kömeç, üretiminin yüzde 95'ini 13 ülkeye ihraç ediyor.

KISA SÜREDE BÜYÜME

Ayhan Kömeç, AA muhabirine, Almanya'da inşaatlarda kalıpçı ustası olarak çalışan babasının desteğiyle eğitimini tamamladığını ve kendi işini kurduğunu belirtti. Akrabalarının önerisini dikkate alarak işe atıldığını ve sonrasında kısa sürede büyüme gösterdiğini belirten Kömeç, üretiminin tamamına yakınını ihracat pazarına yapar hale geldiğini ifade etti.

150 MİLYON LİRA

Tesiste şu anda Rusya'daki bir kimya tesisinin tanklarını tamamladıklarını, Uruguay'da bulunan dünyanın en büyük kağıt fabrikasının prosesleri için çalışma başlattıklarını dile getiren Kömeç, "Rusya ve Uruguay'ın yanı sıra Almanya, Polonya, Çekya, Bulgaristan, Avusturya, Macaristan, Romanya, Güney Afrika, Dubai, Katar ve Çin'e satış yaptık. Geçen yıl 50 milyon lira civarında bir ihracatımız oldu. Bu yıl için de 150 milyon liranın üzerinde rakamı imzaladık. İhracatımızın bu yıl 200 milyon lirayı aşacağını düşünüyorum. Metalden makine parçalarından tutun, çelik konstrüksiyon ve her türlü proses işlerini yapıyoruz, bunların montajını da yapıyoruz. İhracatımızı katlayarak artırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...