Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Haziran 2021 15:01

Hacizli mallar artık internetten satılacak

Haczedilen malların satışı artık elektronik ortamda yapılabilecek. Buna ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Hacizli mallar artık internetten satılacak
hacizli mal,

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; hacizli mallar artık yüzde 5 teminat alınarak internet üzerinden satılacak

Hacizli mallar artık ekonomiye daha hızlı kazandırılacak. Alıcılar hacizli mallara internet üzerinden de ulaşabilecek. Bu mallar değerine en yakın fiyattan internet üzerinden satılacak. Buna ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Mezat şeklinde yapılacak olan satışlarda ürün 10 bin liranın üzerindeyse alıcıların sisteme yüzde 5 oranında teminat yatırması şartı var.

Süreli ve şeffaf olarak yapılacak olan mezatta bir alıcının yaptığı teklifi herkes görebilecek. Hacizli mallar eğer belirlenen sürede mezat sonucu satılamazsa bu kez pazarlık usulü satış yöntemi uygulanacak.

Hacizli ürünün saklanması tehlikeli ya da masraflıysa hızlı satılması için çaba sarf edilecek. Mal eğer altın, pamuk ve benzeri bir emtia ise ilgili borsalarda da satılabilecek.

İnternet üzerinden satışlar gayrimenkuller için de geçerli olacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı tüm altyapıyı hazırladıktan sonra sistem çalışmaya başlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...