Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Aralık 2017 16:58

Hakem heyetlerine başvuru limiti 6 bin liraya yükseltildi

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, tüketici hakem heyetlerinin tüketicinin ekonomik çıkarlarını korumada büyük rol üstlendiğini belirterek, "Hakem heyetlerine başvuruya ilişkin parasal sınırlarla alakalı kanun değişikliği yapıldı ve tüketici hakem heyetlerine başvuru limitleri 6 bin liraya yükseldi."

Hakem heyetlerine başvuru limiti 6 bin liraya yükseltildi
hakem,,heyet,,başvuru,

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gümrük ve Ticaret  Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından  düzenlenen tüketici hakem heyeti raportörlerine yönelik hizmet içi eğitim  programı Antalya’da gerçekleştirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci burada yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak Türkiye'deki tüketici  haklarının gelişmiş ülkelerle aynı seviyeye getirilmesi, tüketicilerin  bilgilendirilmeleri konularına büyük önem verdiklerini ifade etti.

Çiftci, bu yılın başından itibaren Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) ile  tüketicilerin e-Devlet Kapısı üzerinden günün her saati şikayetlerini tüketici  hakem heyetlerine iletebilmelerini sağlayarak hak arama yollarına başvuruyu  kolaylaştırdıklarını vurguladı. Çiftci, hakem heyetlerinin tüketicinin ekonomik  çıkarlarını koruma konusunda büyük rol üstlendiğine dikkati çekti.

Hakem heyetlerine başvuruya ilişkin parasal sınırlarla alakalı kanun  değişikliği yapıldığını ve tüketici hakem heyetlerine başvuru limitlerinin 6 bin  liraya yükseldiğinin altını çizen Çiftci, "Tüketici hakem heyetlerini karar  mercisi olarak merkezileştiriyoruz. Bu sayede personel ve kaynakların etkin  kullanımı ve ihtisaslaşma ölçeğinden azami faydalanma sağlayacağız. Bu çalışma 1  Aralık'ta yapılan Ekonomik Koordinasyon Kurulunda da büyük beğeni topladı. Söz  konusu çalışma devletin sunduğu hizmetler için önemli bir model olacak."  değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...