Tgrt Haber
12 Temmuz 2021 14:04

Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosu 2022 sonunda açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattının yüzde 60'ının tamamlandığını, 2022 sonunda 31,5 kilometrelik hattı hizmete sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosu 2022 sonunda açılacak
Halkalı-İstanbul Havalimanı,metro

İstanbulluyu trafik çilesinden kurtaracak metro istasyonlarının uzunluğu günden güne artıyor. Marmaray ve Levent-Hisarüstü Metro Hattı ile birlikte İstanbul'da halkın hizmetine sunulan metroların toplam uzunluğu 80 kilometreye ulaştı. Toplam uzunluğu 91 kilometreye ulaşan 5 hatta ise yapım çalışmaların 7 gün 24 saat devam ediyor.

Bu kapsamda son olarak yapımı devam eden Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattının yüzde 60’ının tamamlandığı belirtildi. 31,5 kilometrelik hattın 2022 sonunda hizmete açılması planlanıyor.

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu 2 Tünel Açma Makinesi (TBM) Varış Töreni'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Olimpiyatköy istasyonundan 1 Mart'ta Halkalı durağı yönüne çalışmalarına başlayan 2 tünel açma makinesinin 5 bin 255 metrelik kazı yaparak M13 makas yapısına ulaştığını dile getirdi.

Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosu 2022 sonunda açılacak

SKALAYA YENİ PROJELER EKLENİYOR

Karaismailoğlu, söz konusu 5 hat dışında ihale işlemlerini tamamladıkları 4 kilometrelik Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Raylı Sistem Projesi'nin çok yakında temelini atacaklarının altını çizerek, "Ayrıca toplam uzunluğu 8,3 kilometre olan Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Dönüşüm projesinin inşai faaliyetlerine geçmek üzere adımlarımızı atıyoruz. Böylece, toplam uzunluğu 103,3 kilometreye ulaşan 7 projemiz tamamlandığında şu an 251 kilometre olan İstanbul'un raylı sistem ağının toplam uzunluğu, 2023'te 354,3 kilometreye yükselecek" diye konuştu.

20 YILDA 2,36 MİLYAR EURO KAZANÇ

"Projemiz genelindeki tüm işleri dikkate aldığımızda genel ilerleme oranımız da yüzde 60’ı buldu” diyen Bakan Karaismailoğlu şunları kaydetti:

“2022 sonunda 31,5 kilometrelik bu hattı halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Bakanlık olarak inşa ettiğimiz bu hat, hem halkımızın hem de uluslararası tüm misafirlerimizin trafikte zaman kaybetmeden ve konforla İstanbul Havalimanı başta olmak üzere İstanbul'umuzun önemli merkezlerine erişim imkanı sunacak. Yaptığımız fizibilite hesaplarına göre Halkalı-İstanbul Havalimanı hattının tamamlanmasını takiben 20 yılda kara yolu bakım ve işletme kazancı, kaza kazancı, zaman kazancı ve hava kirliliği, iklim değişikliği, toprak ve su kirliliği gibi dışsal fayda kazancıyla 2 milyar 361 milyon euronun üzerinde kazanç elde edilecek."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...