Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2016 22:35

Halkbank 2015'te 2,3 milyar lira kar elde etti

Halkbank, geçen yıl 2 milyar 315 milyon lira net dönem karı elde elde etti.

Halkbank 2015'te 2,3 milyar lira kar elde etti
halkbank, kar,

Halkbank'tan yapılan açıklamaya göre, bankacılık sektöründeki köklü deneyim ve ürün çeşitliliğiyle üreten Türkiye’ye destek olmak üzere çalışmalarını sürdüren Halkbank, 2015 yılı sonunda toplam aktiflerini 2014 yıl sonuna oranla yüzde 20,8 artırarak 187 milyar 729 milyon liraya yükseltti.

Bankanın geçen yıl sonunda toplam karı 2 milyar 315 milyon liraya, toplam mevduatı 122 milyar 146 milyon liraya ve toplam kredileri de 166 milyar 526 milyon liraya ulaştı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğu, bankadan geçmişten gelen gücünü geleceğe taşımak ve Türkiye’nin dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olmasına destek olmak üzere çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Gücünü üretimden alan, ekonomik istikrarını koruyarak büyüyen bir Türkiye idealiyle destek verdikleri projelerle Halkbank'ın, 2015 yılında da bankacılık sektörünün yıldızı olduğuna dikkati çeken Taşkesenlioğlu, "Bankamız bu alandaki güçlü varlığı ve köklü geçmişinden gelen deneyimiyle reel sektörün en önemli iş ortaklarından biri olmaya devam etti. Bizim bankacılık anlayışımız, ekonomideki tüm üretken oyuncuların şevk ve verimliliğini artıracak bir hizmetler bütününü ifade ediyor. Bu kapsamda, Türkiye ekonomisine sadece sağladığımız finansmanla değil, 78 yıllık tecrübemizi reel sektöre açarak hizmet etmekten de büyük mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Taşkesenlioğlu, mevduat dışı kaynaklarını artırdıkları 2015 yılında, aktif kalitesini koruyarak verimli bir dönem geçirdiklerini aktararak, şöyle devam etti:

"Yaşanan iki seçime rağmen mali disiplinin güçlü bir şekilde devam etmesi, Türkiye ekonomisini dış şoklara karşı korunaklı kılarken, diğer yandan düşen enerji fiyatlarıyla birlikte daralan cari açık kırılganlığı azaltmaktadır. Dış ticaret açığını daraltan gelişmeler, cari dengedeki iyileşmeyi önemli ölçüde desteklerken; bankacılık sektörü güçlü sermaye yapısı ve aktif büyüklük konularındaki istikrarıyla da göreceli olarak başarılı bir yılı daha geride bıraktı. Türkiye’nin üretim potansiyeline, ihracatta rekabet edebilme gücüne ve istihdam kapasitesine verdiğimiz desteklerin, 2015 yılında da ekonomik büyümemize doğrudan yansımaları oldu."

"2016 yılında hem aktif büyümede hem de kredilerde yüzde 16’lık bir büyüme hedefliyoruz"

Geçen yıl sonu itibarıyla yurt içinde 944 şubeye ulaşan Halkbank'ın 2016'da 40 yeni şube açma hedefi bulunduğuna dikkati çeken Taşkesenlioğlu, şunları kaydetti:

"2016 yılında hem aktif büyümede hem de kredilerde yüzde 16’lık bir büyüme hedefliyoruz. Kredi büyüme oranları içinde en yüksek performansı, kurumsal tarafta sağlayacağız. Mevduat büyümemizin ise yüzde 17 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüyoruz.Reel sektörün en büyük destekçisi olan Halkbank, 2015 yılında kamu kurumlarıyla önemli iş birlikleri geliştirdi. İstanbul Adalet Sarayı Rüzgar Türbini yapımına destek sağlayan Halkbank, Adalet Sarayı binasının çatısına yenilenebilir enerji elde etmek amacıyla yerleştirilen rüzgar türbinlerinin geliştirilmesi ve yapımına ilişkin projeye de katkıda bulundu. Halkbank, 2015 yılı içinde ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından şehit çocuklarına eğitim desteği sağlamak üzere tablet bilgisayar hediye edilmesi projesinde de yer aldı. Geçtiğimiz yıl içinde dayanışma ve kardeşlik duygularına katkıda bulunmak üzere geniş çaplı bir toplumsal yardım projesi gerçekleştirdik. Gelecek dönemde de Halkbank’ın ilke ve değerlerini yansıtabileceğimiz projelere destek olmaya devam edeceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...