Tgrt Haber
23 May 2015 07:19

Halkbank'tan, Hazine'ye 16 milyar lira kaynak

Ali Fuat Taşkesenlioğlu, “Görev zararı yazan bir banka iken, son 12 yılda KOBİ kredilerimizi 38 kat, kârlılığımızı 4 kat artırdık” dedi

Halkbank'tan, Hazine'ye 16 milyar lira kaynak
halkbank, hazine,

Halkbank, kuruluşunun 77. yılını kutluyor. Bankanın Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 77. yılı kutlarken, hem ekonomiye destek olmak hem de sosyal sorumluluk açısından misyonlarını yerine getirmek amacında olduklarını söyledi. 2015 yılının ilk çeyreğinde KOBİ kredilerini de içeren ticari kredilerini 81.1 milyar liraya yükselten, 2002 yılından bu yana KOBİ kredilerinde 38 kat, kârlılıkta 4 kat büyüyen Halkbank'ın elde ettiği başarılara değinen Taşkesenlioğlu, “Hisselerimizin yüzde 49'u Borsa İstanbul'da (BIST) işlem görüyor. Hazine'ye 2007'deki birincil halka arzdan 2.5 milyar TL ve 2012'deki ikincil halka arzdan 4.5 milyar TL ek kaynak sağladık. 12 yılda kârlılığımız 4 kata yakın arttı. Doğrudan ve dolaylı olarak Hazine'ye 16 milyar TL'nin üzerinde kaynak aktardık. Geçmişte görev zararı yazan banka konumundayken, ülke ekonomisine bu kadar katkı yapan bir konuma gelmemiz büyük bir başarıdır. Biz tüm çalışanlarımızla birlikte bu tabloyu daha iyi bir noktaya getirmek, Bankamıza yeni başarılar kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Yurt dışı çalışmaları hakkında da Taşkesenlioğlu, “Bu yıl mart ayında da Sırbistan'da faaliyet gösteren Cacanska Banka´nın yüzde 76,76'sının satın alınması ile ilgili hisse alım sözleşmesini imzaladık. Faaliyetlerimizle Balkan ekonomisine de destek veriyoruz. Balkanlar'daki büyümemizi bundan sonra da sürdüreceğiz. 2020'de dünyanın en büyük 150 bankası arasında yer almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...