Tgrt Haber
13 Eylül 2015 11:48

Hamsi fiyatı yarı yarıya düştü

Havaların serinleyip balığın bollaşmasıyla balık fiyatları ucuzladı. Hamsinin kilosu 10-12 liradan 5-7 liraya, tanesi 15 liradan satılan palamut ise 10 liraya düştü. Fiyatların daha da ucuzlaması bekleniyor

Hamsi fiyatı yarı yarıya düştü
hamsi fiyatları,

Av yasağının kalkmasıyla 1 Eylül’de “Vira bismillah” diyen balıkçılar, ilk günlerde aşırı sıcaklıklardan şikâyet ediyordu. Ancak 1 Eylül’e göre fiyatların düştüğünü belirten balıkçılar, havaların serinlemesiyle ve yağmurla birlikte fiyatların daha da düşeceğinin müjdesini veriyor.
10 gün içerisinde balık fiyatlarının yarı yarıya ucuzladığını aktaran Beşiktaş Balık Pazarı esnafından Ramazan Limoncu, “Sıcak havalar hem balıkçıyı hem de vatandaşı etkiliyor. Balıkçı sıcak havalardan dolayı yeteri kadar balık avlayamıyor, vatandaş ise sıcak havalardan dolayı balık yerine daha hafif yiyecekleri tercih ediyor. Havaların serinlemesiyle birlikte pazarda balığın bollaşacağını ve vatandaşın da talebinin artacağını düşünüyorum” dedi.Bu sene palamut ve hamsinin bol olacağını belirten Limoncu, “Her çeşit balığımız var. Hamsi, palamut, istavrit, uskumru, levrek, çipura. Çeşit bol ve fiyatlar da uygun. Hamsinin kilosu 5-7 liraya kadar düştü” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...