Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2022 17:25 - Güncelleme : 28 May 2022 17:48

'26 yıllık tırcıyım böylesini görmedim!' Sınır Kapısında 40 km araç kuyruğu

Avrupa ülkelerine yönelen ihracat tırları, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 40 kilometre yoğunluk oluşturdu. Yüklerini teslim edecekleri adreslere götürmek için yola çıkan araçlar henüz yurttan çıkamadan keşmekeşle karşılaştı. Tır şoförleri meslek hayatı boyunca ilk defa 40 kilometrelik tır kuyruğuna şahit olduklarını belirtti.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
tır,ihracat

Bulgaristan’a açılan Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısında tır kuyruğu 40 kilometreyi buldu. Hava sıcaklığının 32 derece ölçüldüğü kentte tır şoförleri sıcaktan korunmak için araçlarındaki klimaları açtı. Oluşan yoğunluğa cevap veremeyen Bulgaristan’a karşılık tır şoförleri yetkililerden yardım bekliyor.

İstanbul’dan yükünü alıp İngiltere’ye götürmek üzere gümrükte sıra bekleyen Ersin Yurtkuran, “26 senedir tır şoförüyüm yani 40 kilometreden ilk kez sıraya giriyorum Hamzabeyli Sınır kapısından.” dedi.

'26 yıllık tırcıyım böylesini görmedim!' Sınır Kapısında 40 km araç kuyruğu

“Bu sabah saat 06.00’da otobandan ayrıldım ve navigasyondan baktım 40 kilometre yani biz burada 4 gün bekleyeceğiz.” diyen Yurtkuran, “Bu sıraların, bu çilelerin bitmesi için bir şeylerin yapılması lazım artık Bulgaristan tarafından ile mi bizim taraf ile mi bir şeyler yapıp bu kuyruğun bitirilmesi lazım. Biz bu sıcağın altında yeri geliyor soğuk altında duruyoruz. Biz böyle bir şey hiç görmedik. 2 kilometre oluyordu 10 kilometre oluyordu acilen bu kuyruğun eritilmesi lazım bu kuyruk çilesinin bitirilmesi lazım” diye konuştu.

'26 yıllık tırcıyım böylesini görmedim!' Sınır Kapısında 40 km araç kuyruğu

BULGARLAR CEVAP VEREMİYOR

Önemli bir yük taşıdığını kaydeden Burhan Poluk ise, “Arabamızın yükü gitmesi gereken yere gitmesi gerekiyor, götüremiyoruz. Bulgar tarafından sıkıntı çekiyoruz. Bulgarlar zamanında maaşlarını almadı diye bu çileyi çekiyoruz. Kuyruk yaklaşık gişelere kadar gitmiş durumda 40’ın üzerinde kilometreyi gecik biz şu anda 34. kilometredeyiz. 40 kilometreden sırayı 3 günde geçiyoruz. Biz daha 2-3 gün daha bekleriz” ifadelerini kullandı.

'26 yıllık tırcıyım böylesini görmedim!' Sınır Kapısında 40 km araç kuyruğu

Bir başka tır sürücüsü Can Çamur en az 3 gününün daha kuyruğu geçeceğini ifade ederek, sıranın Edirne’ye kadar uzadığını söyledi. Çamur, bir an önce çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...