Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Kasım 2021 14:18

Havacılık sektöründe 'NU varyantı' paniği: Hisseler düştü

Nu varyantının yayılma endişeleri ile Avrupa Havacılık Endeksi piyasaların açılmasıyla beraber yüzde 3'e yakın geriledi. THY ve Pegasus hisseleri de ilk işlemlerde yüzde 6’dan fazla değer kaybetti.

Havacılık sektöründe 'NU varyantı' paniği: Hisseler düştü
nu varyantı,havacılık,THY,Pegasus

Delta varyantından 2 kat daha tehlikeli olan NU varyantı tüm dünyayı tehdit etmeye başladı. DSÖ 32 mutasyona sahip olduğunu bildirdiği varyantın aşıların yüzde 40’ını etkisiz hale getirmesi açısında son derece tehlikeli olduğunu açıkladı.

Bu sebeple İsrail, İtalya, Yunanistan ile İngiltere, Güney Afrika ve Afrika’daki 5 ülkeyi daha kırmızı listeye aldı. Nu varyantı endişeleri tüm dünyada artmaya devam ederken Avrupa Havacılık Endeksi piyasaların açılmasıyla beraber yüzde 3'e yakın değer kaybetti.

THY VE PEGASUS HİSSELERİNDE DÜŞÜŞ

Türk Havacılık sektörü de NU varyantı endişelerinden etkilendi.

Türk Hava Yolları ve Pegasus’un hisseleri koronavirüsün yeni varyantlarıyla ilgili haberler sonrasında cuma günü hızlı bir düşüş kaydetti. THY ve Pegasus’un hisseleri ilk işlemlerde yüzde 6’dan fazla değer kaybetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...