Tgrt Haber
25 Aralık 2021 12:01

Hazine Bakanı Nebati duyurdu: Yastık altı altını olanlar dikkat!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yastık altı birikimlerin sisteme kazandırılmasına yönelik yeni teşvikler açıkladı. Değeri 280 milyar dolar olduğu tahmin edilen yastık altındaki varlıkların ekonomiye kazandırılması için yeni araçlar geliyor. Bakan Nureddin Nebati yeni gelecek olan sistemle ilgili tarihi de açıkladı.

Hazine Bakanı Nebati duyurdu: Yastık altı altını olanlar dikkat!
altın,

Vatandaşın, tahmini büyüklüğü 5 bin ton ve değeri ise 280 milyar dolar olduğu tahmin edilen yastık altındaki varlıkların ekonomiye kazandırılması için yeni adımlar geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, atılacak olan yeni adımların yasal düzenlemelere ilişkin değişiklikleri Meclis'ten talep edeceklerini açıkladı. 

OCAK AYININ İLK HAFTASINI İŞARET ETTİ 

Sabah’ta yer alan habere göre Bakan Nebati, gelecek olan yeni teşviklerin tarihini açıkladı. Nureddin Nebati, "Ocak ayının ilk haftasında bu iş bitmiş olacak. 280 milyar doların yüzde 10'u gelse ülkede dövize ihtiyacımız kalmayacak" diyerek tarihi açıkladı. 

FİZİKİ ALTIN YA DA NAKİT OLARAK ÇEKEBİLECEK 

Gelen yeni teşviklerde kamu bankaları ve İstanbul Altın Rafinerisi tarafından Altın Değerleme Sistemi geliştirilecek. Vatandaşlar yetkili kuyumcular aracılığıyla altınlarını banka hesaplarına aktarma, dilediğinde fiziki altın ya da nakit olarak çekme konusunda önemli mesafe kat edebilecek. 

KREDİ KULLANILARAK KAR PAYI ALINACAK 

İsteyenler altınlarını o günkü değer üzerinden Türk Lirası'na çevirebilecek. İstenildiğinde ulaşılabilen, karşılında kâr payı, faiz geliri elde edilebilen ve karşılığında kredi kullanılabilen bu sistemle fiziki olarak altını da çekilebiliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...