Tgrt Haber
09 Haziran 2022 19:54 - Güncelleme : 10 Haziran 2022 08:48

Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni ekonomi paketini duyurdu: Dolar ve Euro yeniden yükselişe geçti

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni ekonomi paketini açıklayacağını duyurmasının ardından dolar, euro ve altın sert düştü. Ancak ilk adımın GES (Gelire Endeksi Senet) olduğunun duyurulması ile dolar ve Euro yeniden yükselişe geçti. İşte dolar, Euro ve altında güncel fiyatlar...

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni ekonomi paketini duyurdu: Dolar ve Euro yeniden yükselişe geçti
dolar,altın,hazine ve maliye bakanlığı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın "Enflasyon ve döviz kuru olmak üzere gündemimizde yer alan ekonomi başlıklarında hızlı ve çözüm odaklı adımlar atmaya devam edeceğiz. Atacağımız yeni adımlar silsilesi bu akşamdan itibaren ilgili kurumlarca kamuoyu ile paylaşılacaktır." açıklamasının ardından gün içerisinde 17.25 seviyelerini gören Dolar/TL kuru 16.80 seviyelerine kadar geriledi. Açıklama sonrasında altın ve euro fiyatları da gerilemeye başladı. 

GÜNCEL ALTIN VE DOLAR FİYATLARI

Altın fiyatları dolar kurunun ani yükselişle 17,20 seviyesine yükselmesinin ardından 1.030 lirayı test etti. Fakat Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklamasının ardından altının gram fiyatı 998 TL seviyelerine geriledi.

Gün içerisinde 17.25 seviyelerini gören Dolar/TL kuru açıklamaların ardından 16.80 seviyelerine kadar düştü.

Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni ekonomi paketini duyurdu: Dolar ve Euro yeniden yükselişe geçti

Saatler sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı GES ile TL'yi destekleyecek ilk adımı attı. Açıklamaların ardından Dolar/TL kuru 16.80 liradan 17,20 seviyelerine, Euro 18 TL'den 18,19 seviyelerine, 998 lirayı gören altın ise tekrardan 1000 lira seviyelerine yükseldi. 

GÜNCEL ALTIN, DOLAR VE EURO FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...