Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Haziran 2022 10:15 - Güncelleme : 23 Haziran 2022 10:42

Hazine'de yoğun görüşme trafiği: Dün Suudi Arabistan, bugün ve yarın ABD misafir

Bakan Nebati ve Bakan Muş, Suudi Arabistan Ticaret ve Enformasyon Bakanı Sn. Majid Abdullah Al Qasabi ve Yatırım Bakanı Sn. Khalid Bin Abdulaziz Al Falih’i kabul ettiler. Bugün de ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo kritik temaslar için Türkiye’ye geliyor.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: AA, Reuters
Hazine'de yoğun görüşme trafiği: Dün Suudi Arabistan, bugün ve yarın ABD misafir
nureddin nebati

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Suudi Arabistan yetkilileriyle görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, görüşmenin detaylarını verdi.

Bakan Nebati, Suudi Arabistan heyetinin Ticaret ve Enformasyon Bakanı Sn. Majid Abdullah Al Qasabi ve Yatırım Bakanı Sn. Khalid Bin Abdulaziz Al Falih ile bir araya geldiklerini belirtirken “Ülkelerimiz arasındaki ikili ticari ilişkilerin kolaylaştırılması, sürdürülebilir gelişimi ve yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi hususlarında verimli bir görüşme gerçekleştirerek somut ortaklıklar için iletişimin artırılması konusunda mutabık kaldık.” diye konuştu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş da yaptığı paylaşımda, Suudi Arabistan Ticaret ve Enformasyon Bakanı Al Qasabi ile görüştüklerini belirterek, "İkili ticaret, müteahhitlik, yatırımlar ve ticari ilişkilerimize yeniden ivme kazandırmak üzere atılabilecek adımları ele aldık." ifadelerini kullandı.

ADEYEMO ZİYARETİNİN GÜNDEMİ BELLİ OLDU

Öte yandan ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo’nun Türkiye ziyaretiyle ilgili dün gece saatlerinde ABD’den resmi açıklama yapıldı.  Adeyemo’nun mevkidaşları ve finans kuruluşları ile bir araya geleceğinin belirtildiği açıklamada bölgedeki ekonomik sorunlar ve terör örgütlerinin finansmanı ile mücadele konularının da ele alınacağı belirtildi. Ziyarette gündemdeki konulardan birinin de Türkiye’ye yaptırımlar olacağı ifade ediliyor.

Türkiye tarafı Adeyemo’nun Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Yunus Elitaş ve TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşmeler yapacağını açıklamıştı. Bu kapsamda Elitaş bugün, Kavcıoğlu yarın ABD’li bürokratı kabul edecek.

Kaynak: AA, Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...