Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Temmuz 2015 13:12

Hazır kıyma devri sona erdi

Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri tebliğinde yapılan değişiklikle birlikte artık kasaplar hazır şekilde markasız sucuk, köfte ve kıyma satamayacak, aksi halde cezai işlem uygulanacak.

Hazır kıyma devri sona erdi
hazır kıyma,

Kasaplar, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinde yapılan değişiklik doğrultusunda hazır şekilde markasız sucuk, köfte ve kıyma satamayacak, bu ürünlerin müşterin yanında hazırlanması zorunlu olacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, perakende işletmelerde kıyma, hazırlanmış kırmızı et karışımları ve hazırlanmış kanatlı et karışımlarının üretiminin yapılamayacağını, ancak tüketici talebi üzerine anında kıyma ve hazırlanmış et karışımları hazırlanabileceğini söyledi.
Tebliğe göre 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren et ve ürünlerinde yeni bir döneme girildiğini belirten Recep Kırbaş, "5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında tüm gıda işletmelerimizde risk esasına göre tüketici menfaatlerinin ve halk sağlığı korunması ile haksız rekabetin önlenmesi amacıyla İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli Resmi Kontrol görevlileri tarafından rutin denetimler yapıldı. Aksi durumlarla karşılaşıldığında cezai işlem uygulanacak" dedi. Kırbaş, ayrıca vatandaşların duyarlı olmalarını, bu konuda görülen olumsuzlukları Bakanlığın Alo 174 Gıda Hattına ihbar etmeleri gerektiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...