Tgrt Haber
24 Kasım 2021 11:56

He Coin nedir? Dolandırıcılık iddialarını üstüne çeken He Coin battı mı? Yavuz Bunul kimdir?

"Hecoin nedir, battı mı? Hecoin ne kadar oldu? Hecoin sahibi Yavuz Bungul kimdir?" soruları gündemde yerini aldı. Kripto para piyasasındaki hareketlilik devam ederken; yatırımcılar hecoin adını verilen hecoin'in buharlaştığını iddia etti. İşte, hecoin adlı kripto parayla ilgili son gelişmeler...

He Coin nedir? Dolandırıcılık iddialarını üstüne çeken He Coin battı mı? Yavuz Bunul kimdir?
hecoin,he coin,yavuz bunul,coin,kripto,dolandırıcı

Hecoin de dolandırıcılık iddiaları ile gündemde! Yatırımcılarını şoka uğratan hecoin buhar mı oldu, battı mı? Binlerce yatırımcısını mağdur eden Thodex'in ardından yeni bir vurgun daha patlak verdi. Tam ismi "Heroes & Empires Coin" olan şirketi geçtiğimiz Ekim ayında Yavuz Bunul kurmuştu. Peki, hecoine ne oldu? Yavuz Bunul kimdir? Haberimizde...

HE COİN NEDİR? BATTI MI?

21 Ekim’de sosyal medya fenomenlerinin para karşılığında şüpheli bir projenin reklamını yaptığını söyleyen Lord of Crypto, ortaya çıkan bilgiler ışığında, yabancı süsü verilmiş bir Türk projesi gibi durduğunu ifade etmişti.

He Coin nedir? Dolandırıcılık iddialarını üstüne çeken He Coin battı mı? Yavuz Bunul kimdir?

Hint Okyanusu'ndaki Seyşeller Adası merkezli Heroes&Empires Coin şirketine ait kripto paraya yatırım yapanların yatırımlarının buharlaşması üzerine; Hecoin 400 dolar seviyesinden 2 dolara kadar geriledi. Bunun üzerine yatırımcılar sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Hecoin’in telefon uygulamaları sabah saatlerinde kapatıldı ve kullanıcıların işlem yapması engellendi. Son olarak, şirketin Amerika merkezli gösterilen Twitter hesabı da kapandı. 

Yatırımcılar, Hecoin'in reklamını yapan ve öneren fonemonleri eleştiri yağmuruna tuttu ve  hecoin'in 'Hecoin Network' isimli sosyal hesabı ise kapandı. Ön satışta ortalama 100$'lık bir yatırım yapan kullanıcının parası 0.50$'a kadar düşerken; dolandırıldıklarını iddia eden yatırımcılar, konuyu yargıya taşıyacaklarını iddia etti.

Bahsi geçen hecoin için oluşturulan internet sitesi sadece 1 yıllığına satın alınan alan adı üzerine kaydedilerek, alan adını kaydeden kişinin isminin ekstra ücret ödenerek gizlendiği bilgisi kayda geçti. Cloudflare kullanarak da sitenin çalıştığı sunucuların da gizlenmesi üzerine hecoin'in bir Türk projesi olduğu iddiaları gündemde yerini aldı çünkü proje için oluşturulan Telegram kanalına katılan herkes Türk'tü. Global çaplı olduğunu söylenen proje için sinyaller vermeye başlamıştı.
Lord of Crypto’nun aktardığına göre, HE Coin ön satışına katılarak kripto paraya sahip olmak için para veren bazı yatırımcılar, herhangi bir kripto paraya sahip olamadığı gibi, üzerine paralarını da geri talep edemedi. HE Coin Network ile ilgili olaylar yaşanmaya devam ederken; çoğu fenomen, HE Coin Network hakkında yaptıkları olumlu paylaşımları da kaldırdı.

Yaşanan bu olayın ardından ne kadar paranın kayıplara karıştığı henüz bilinmiyor. 

He Coin nedir? Dolandırıcılık iddialarını üstüne çeken He Coin battı mı? Yavuz Bunul kimdir?

HE COİN'İN SAHİBİ YAVUZ BUNUL KİMDİR?

Heroes & Empires Coin olan HE Coin, Yavuz Bunul adlı kişi tarafından kurulmuştur. Hint Okyanusu’nda bulunan Seyşeller adası merkezli olarak kurulan bu şirketin yetkilileri internet sitesi üzerinden Hecoin’in tanıtımını yapmıştır. Yavuz Bunul hakkında henüz çok fazla bilgi bulunmuyor. Mağdur olan yüzlerce kişinin araştırmaya başladığı Yavuz Bunul'un kim olduğu gelen bilgilerle birlikte güncellenecek...

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...