Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 May 2014 07:42

Hediye çeki ve kartlarına taksit yasağı başladı

Hediye çeki ve kartlarına taksit yasağı getiren yönetmelik yürürlüğe girdi

Hediye çeki ve kartlarına taksit yasağı başladı
hediye çeki kart,taksit,yasak,yönetmelik,

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) hazırladığı, hediye çeki ve kartlarına taksit yasağı getiren ‘Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yönetmelikte;
"Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26′ncı maddesinin yedinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki sekizinci fıkra eklenmiştir
7) Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez. Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz.
8) Yedinci fıkranın ikinci cümlesi, kurumsal kredi kartları hakkında uygulanmaz" ifadeleri yer aldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...