Tgrt Haber
02 Aralık 2021 14:05

Hemşirelere ve doktorlara ne kadar zam yapıldı? 2022 doktor maaşları ne kadar olacak?

Doktorlara ek gösterge zammı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pratisyen hekimlere ve uzman doktorlara zam yapılacağını söylemesinin ardından Fahrettin Koca da zammın TBMM’de görüşüldüğünü söyledi. Peki doktor zammı ne kadar? Sağlık çalışanlarına ek gösterge zammı kimleri kapsıyor? 2022 doktor maaşları ne kadar olacak?

Hemşirelere ve doktorlara ne kadar zam yapıldı? 2022 doktor maaşları ne kadar olacak?
doktor zammı,,ek gösterge,,sağlık bakanlığı,,fahrettin koca,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca TBMM AK Parti grup toplantısı sonrası hekimlere yönelik düzenlemenin TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldüğünü açıkladı. Sağlık Bakanı Koca doktorlara yapılacak zammın Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne madde olarak ekleneceğini duyurdu. Koca bütün siyasi parti gruplarının da başkanlarının doktor zammı için destek vereceğini ümit ettiklerini belirtti. 

DOKTOR ZAMMI NE KADAR? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın pratisyen hekimlere ve uzman doktorlara zam yapılacağı ile ilgili açıklamalarının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Doktorların maaş ve ek göstergeleriyle ilgili önerge Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Böylece bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira ek gösterge zammı teklifi kabul edildi. 

Hemşirelere ve doktorlara ne kadar zam yapıldı? 2022 doktor maaşları ne kadar olacak?

DOKTOR MAAŞLARI NE KADAR? 

2021 Temmuz zammı ile memur ve doktor maaşları değişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca diş hekimler, pratisyen hekimler ve uzman hekimlerin özlük haklarında ve maaşlarında iyileştirme olacağını duyurdu. Bakan Koca pratisyen hekimlere ve uzman hekimlerin maaşlarına zam yapıldığını açıkladı. Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne madde olarak eklenen pratisyen hekim ve uzman doktor zammı Meclis’te kabul edildi. Böylece bütün pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira ek gösterge zammı öngörülüyor.

İşte 2021 doktor, hemşire ve teknisyen maaşları: 

  • Uzman doktor 9.314 TL
  • Hemşire 5.868 TL
  • Teknisyen 5.038 TL

Koca, ''Pratisyen hekimlerin ek göstergesi 13 binden 33 bine, uzman hekimler diş hekimleri dahil olmak üzere 17 binden 40 bine ek göstergeleri çıkmış olacak. Pratisyenlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin olmak üzere bir düzenleme Meclis'te tüm grupların desteğini bekliyoruz'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...