Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ağustos 2016 09:22

Her kopyacıdan 300 bin lira alınacak

KPSS ve diğer sınavlarda soru hırsızlığı yaptığı tespit edilen 13 bin paralelci memur, 6 yıldır aldığı maaşları faiziyle geri ödeyecek. Her bir hırsızın 6 yılda biriken borcu 300 bin lirayı buluyor.

Her kopyacıdan 300 bin lira alınacak
kopya,mit,2010 kpss,

150 bin kişinin memur olduğu 2010 KPSS sınavında savcılığın soru çaldığını tespit ettiği yaklaşık 13 bin memur ihraç edilecek. TBMM, MİT, MEB dahil hemen hemen tüm kurumlarda görev yapan hırsız memurlar 6 yıldır aldıkları maaşları faiziyle devlete geri ödeyecek. Her bir memurun ortalama 300 bin liraya yakın ücreti devlete ödemesi bekleniyor.
 13 BİN KİŞİ KOPYACI
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, kopyacıların ayıklanacağını belirtti. Savcılık, matematikçi ve ölçme değerlendirme uzmanı 7 kişilik akademisyen bir bilirkişi ekibi kurdu. Ekip, iptal edilen sınava giren adayları mercek altına aldı. İlk etapta sınavda 90 ve üzeri net yapan 81 bin kişi tespit edildi. 81 bin kişinin cevap kağıtları ve soru kitapçıkları tek tek çapraz incelemeye alındı. İncelemede yaklaşık 13 bin kişinin soruları önceden temin ettiği saptandı.
 HIRSIZLAR MİT'E BİLE GİRMİŞ
 KPSS 2010 sınavının sorularını önceden elde ederek haksız yere memur olanlardan tespit edilen şüphelilerin arasında TBMM ve MİT'ten isimler ile 80 kaymakam olduğu da öğrenildi. Bu sınav ile MEB'de öğretmen olan 3 bin kişinin ilişiği kesildi. Savcılık kaynakları, "Şüpheli sayısı daha da artabilir" diyerek, haksız yere memur olanların sayısında artış olabileceğini belirtti. Kamu görevinden ihraç edilecek olan 13 bin kişi tekrar kamu görevine gelemeyecek. Ayrıca memur oldukları günden itibaren aldıkları maaşları bugüne kadar geçen yasal faizleriyle birlikte devlete ödeyecekler. 6 yıldır memur olan bir kişinin ortalama en az 300 bin TL devlete ödeme yapacağı öngörülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...