Tgrt Haber
22 Haziran 2021 15:27

Hibe desteği başvuruları nasıl yapılır? e-devlet hibe desteği başvurusu ekranı

Esnafa hibe desteği başvurularında son günlere girildi. Salgın nedeniyle zor günler geçiren esnafa devlet tarafından hibe desteği sağlanıyor. 1.5 milyona yakın esnafa verilecek desteğin detayları merak ediliyor. Tüm detayları derledik.

Hibe desteği başvuruları nasıl yapılır? e-devlet hibe desteği başvurusu ekranı
Esnafa hibe desteği,Ticaret Bakanlığı,Ekonomi

Koronavirüs salgını nedeniyle esnaflar ekonomik anlamda zor bir süreç yaşadı. Ticari faaliyetlerinde aksama yaşayan esnafa Devlet, hibe desteği sağlayıyor. Esnafa hibe desteği, 20 Mayıs 2021 tarihli ve 3998 sayılı Cumhurbaşkanı kararı doğrultusunda Ticaret Bakanlığı tarafından verilecek. Bu kapsamda "hibe desteği için başvurları nasıl yapılır?" merak ediliyor. 

Bu destekten 17 Mayıs 2021'den itibaren gelir vergisi mükellefi olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler kazançlarına esas faaliyet konuları üzerinden faydalanabilecek.

30 Mayıs tarihinden itibaren tüm vatandaşların başvurabildiği esnafa hibe desteğinde sona yaklaşıldı.

HİBE DESTEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

1.5 milyona yakın esnafın yararlanacağı hibe desteği başvuruları 23 Haziran 2021 tarihi saat 23.59’a kadar devam edecek. Çevrim içi başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek amacıyla başvurular, T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre alındı.

T.C. kimlik numarasının son hanesi sıfır olan vatandaşlar, 25 Mayıs, 2 olanlar 26 Mayıs, 4 olanlar 27 Mayıs, 6 olanlar 28 Mayıs, 8 olanlar 29 Mayıs’ta başvurularını gerçekleştirdi. Tüm vatandaşlar için ise başvurular, 30 Mayıs’tan itibaren alınmaya başladı. Salgın nedeniyle işlerine ara verilen 1,5 milyona yakın esnaf ve sanatkâra destek kapsamında 4 milyar 662 milyon lira hibe ödenecek. Hibe desteğini sadece 17 Mayıs'taki vergi kayıtları esas alınarak belirlenen ve destek şartlarını taşıyan vatandaşların başvurusu kabul edilecek.

ESNAFA HİBE DESTEĞİ BAŞVURU İŞLEMİ

Esnafa hibe desteğinden yararlanmak isteyenler, başvuru işlemleri için e-Devlet sistemine girmeleri gerekiyor. Söz konusu başvuruya ilişkin tüm süreçler e-Devlet kapısı üzerinden yürütülecek. 23 Haziran 2021 tarihi saat 23.59’da yani yarın sona erecek başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağı merak ediliyor. Söz konusu ödemeler, 1 ve 2. grup halinde yapılacak. Ticaret Bakanlığı, esnafa yönelik ödemeleri 10 Haziran itibariyle başladı. Bakanlık, 1 milyon 31 bin 877 kişiye 3 milyar 472 milyon 19 bin lira hibe desteği ödemesi yaptı.

E-Devlet sisteminden Esnafa Hibe desteğine başvurmak için BURAYA tıklayın.

1. grup 5000 TL hibe desteği verilecek esnaf için BURAYA tıklayın.

2. grup 3000 TL hibe desteği verilecek esnaf için BURAYA tıklayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...