Tgrt Haber
19 May 2021 10:11

Hibe desteğinin ayrıntıları netleşiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca esnafın beklediği müjdeyi verdi. Esnafa bir defaya mahsus 5 bin lira ve 3 bin lira hibe desteği verileceğini açıkladı. Destekten vergi mükellefi olan seyyar satıcılar da yararlanacak... İşte o detaylar...

Hibe desteğinin ayrıntıları netleşiyor
hibe desteği,hibe desteği kimlere verilecek,ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Salgında işlerine ara veren esnafımıza 2 grup halinde destek olmayı planlıyoruz” diyerek müjdesini verdiği, esnafa verilecek hibe desteğinin ayrıntıları netleşiyor. Destekten, vergi mükellefi seyyar satıcılar da yararlanacak.

HİBEDEN SEYYAR SATICILAR DA YARARLANACAK

Esnafa hibe desteği kapsamında bir defaya mahsus 5 bin ve 3 bin lira olmak üzere iki ayrı gruba göre ödeme yapılacak. Hibe desteğinden, basit usule tabi olan simitçi, midyeci, meyve-sebze tezgâhı kuran bütün seyyar satıcılar da yararlanacak.

HİBE DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Destekler esnafın banka hesabına yatacak. Birden fazla dükkanı olan esnaf, sadece bir işyeri için hibe desteğinden yararlanacak. Destek başvuruları ve itirazlar elektronik ortamda yapılacak. Kayıtlı olmayanlar e-devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Kabul edilmeyen başvurular içinse esnaf, 10 gün içinde itirazda bulunabilecek.

1 MİLYON 400 BİN ESNAFA DESTEK ÖDENECEK

Hibe desteği kapsamında 1 milyon 400 bin esnafa 4 milyar 622 milyon lira ödenecek.

BİRİNCİ GRUBA 5 BİN TL DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK

Kahvehane, kafe, çay bahçesi, okul ve personel servisi, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunapark işletmelerinin bulunduğu birinci gruba 5 bin lira destek ödemesi yapılacak.

İKİNCİ GRUBA 3 BİN TL HİBE ÖDEMESİ YAPILACAK

Müzisyen, tamirat, hırdavatçı, bakım ve onarım, kaporta işleriyle uğraşanlar, oto yıkamacı, kuru temizlemeci, oyuncakçı, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcı, çilingir, ayakkabıcı, kurs işletmecisinin bulunduğu 1 milyon 150 bini aşan işletmelere de 3 bin lira hibe ödemesi yapılacak.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...