Tgrt Haber
19 May 2021 07:04

Hibe ile sevinen esnafa ikinci müjde yolda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği destek paketinin ardından esnafı sevindirecek bir haber daha geldi. Meclis Komisyonu, küçük işletmelere faiz desteğini kabul etti. 100 bin istihdamın sağlanmasına olanak tanıyan destekler ile 714 bin işletmeye 1,6 milyar liralık faiz desteği verilecek.

Hibe ile sevinen esnafa ikinci müjde yolda
esnaf,hibe,ekonomi

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu, küçük işletmelere kredi desteği verilmesi içeren kanun teklifini kabul etti.

Küçük işletmeler, 30 Haziran 2022'ye kadar kullanacakları kredilerde ek istihdam ettikleri sigortalılar için ödedikleri sigorta primlerinin aldıkları kredilerde kredi faiz veya kâr payı bakiyesinden düşülmesi imkanına sahip olacak. Teklif ayrıca 50 kişin altında çalışanı bulunan işletmelere salgın nedeniyle nakdi yardım alanların tekrar iş dönmesine ve yeni istihdam sağlamanın önünü açıyor.

714 BİN İŞLETME YARARLANACAK

714 bin işletme her yeni istihdam için verilen 100 bin liralık kredi desteğinden yararlanarak likidite sıkıntılarını çözecek. Komisyondaki görüşmelerde yer alan ilgili kurum temsilcilerinin verdiği bilgiye göre, her yeni istihdam için alınacak 100 bin lliralık kredinin faizinin 16 bin lirası devlet tarafından karşılanacak.  İşletmeler sağladığı 5 yeni istihdam için 500 bin lira kredi alacabilecek ve aldıkları kredilerden dolayı devlet bu işletmelere yıllık 80 bin liradan fazla faiz desteği verecek. Bunun sonucunda da kullanılan kredinin faizinin bir bölümünü devlet ödemiş olacak.

1,6 MİLYAR LİRA FAİZ DESTEĞİ

100 bin ilave istihdamın oluşmasının beklendiği uygulama ile yaklaşık olarak 10 milyar lira civarında kredi kullanılması ve bu kredilerden doğan 1.6 milyar liralık faiz desteğinin sağlanması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...