Tgrt Haber
04 Ocak 2022 12:50

Hindistan ve Çin darbesi: Bitcoin düşüyor

13 yaşına giren Bitcoin Hindistan ve Çin’den gelen yasaklama kararları sonrası olumsuz etkilendi. Haftaya 47 bin dolar ile başlayan Bitcoin’in şu anda 46 bin 400 dolar seviyesinde işlem gördüğü belirtildi.

Hindistan ve Çin darbesi: Bitcoin düşüyor
Bitcoin,Dogecoin,Ethereum

Satoshi Nakamoto isimli gizemli bir grup tarafından icat edildiği bilinen ve dün 13 yaşına giren Bitcoin son zamanların gözdesi haline geldi. Dünyanın en büyük kripto para birimi olarak görülen coin Hindistan ve Çin’den gelen yasaklama kararlarıyla darbe yedi.

Ekim ayında tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşarak 60 bin dolara yaklaşan Bitcoin Aralık ayı başında kripto para sektörünün tam anlamıyla çöküş yaşamasından olumsuz etkilendi. 2021’de en yüksek kıpırdamasıyla gündeme gelen Bitcoin yüzde 22’ye varan düşüş ile 42 bin dolar seviyesine gerilerken, Ethereum (ETH) 3.927 dolara düşmüştü. Ayrıca BNC, Shiba Inu ve Dogecoin (DOGE) gibi kripto para birimleri de aynı kaderi paylaştı. Bir süre sonra toparlamaya başlayan BTC yeniden düşüş eğiliminde.

BİTCOİN 46 BİN DOLAR SEVİYESİNDE

13 yaşındaki Bitcoin CoinMarketCap verilerine göre haftaya 47 bin dolar ile başladı. Dün öğle vakitlerinde döviz kurlarındaki hareketlilikle beraber Bitcoin 46 bin dolara kadar geriledi. Düşüşü yavaş da olsa devam eden popüler kripto para birimi şu anda 46 bin 400 dolar seviyesinde işlem görüyor. Ayrıca BTC son 24 saatte en düşük 45 bin 835, en yüksek 47 bin 510 doları gördü.
Bitcoindeki bu gelişmeler sonrası gözler başka para birimi  Ethereum’a çevrildi. Ethereum 3 Ocak’ta 4 bine doğru tırmanırken, akşam saatlerinde ibreyi aniden düşürdü.
Güncel verilere göre 3 bin 761 dolardan işlem gören ETH, son 24 saatte en düşük 3 bin 698; en yüksek 3 bin 836 doları gördü. Bununla birlikte piyasa hakimiyeti yüzde 20,15 oldu. BTC piyasa hakimiyeti ise yüzde 39,65 oldu.

DOGECOİN DEĞİŞMEDİ

1 doların altında işlem gören Dogecoin ise  yeni yılda da değişmedi. CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatte en düşük 0.1683 dolar; en yüksek 0.1731 doları gören kripto para birimi DOGE’nin değeri anlık olarak 0,1717 dolar ile ölçülüyor. Piyasa sıralaması #12 olan Dogecoin’in piyasa hakimiyeti ise yüzde 1,02 oldu.

KAYBOLAN BİTCOİN’LERİN DEĞERİ

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği kaybolan bitcoinlerin değeri netlik kazandı. Satoshi Nakamoto, toplamda 21 milyon adet Bitcoin'in üretilebilmesini sağlamıştı. Şu ana kadar dolaşıma girmiş olan Bitcoin miktarı ise 18,8 milyon adet civarında. Ancak bu Bitcoin'lerin yaklaşık yüzde 20'si, daha şimdiden kaybolmuş durumda. 3,76 milyon adet Bitcoin, bir daha ulaşılamayacak şekilde kayboldu. Kaybolan Bitcoin'lerin bugünkü değeri 180 milyar dolar civarında olduğu belirtildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...