Tgrt Haber
24 Temmuz 2021 11:33

Hisse senedi işlem hacminde rekor kırıldı

Hisse senedi piyasası işlem hacmi ilk çeyrekte geçen yıla göre yüzde 2,5 kat artarak 5,2 trilyon lira ile tarihi rekor seviyesine ulaştı.

Hisse senedi işlem hacminde rekor kırıldı
borsa,hisse senedi,ekonomi

Yerli yatırımcı hisse senedi piyasasında işlem hacmi rekoru kırdı. Yılın ilk çeyreğinde 5.2 trilyon liraya ulaşıldı. İşlem hacminin yüzde 74’ü yerli yatırımcılar, yüzde 26’sı ise yabancı yatırımcılar tarafından gerçekleştirildi.

Geçen yıl 1,4 trilyon lira olan yerli yatırımcı işlem hacmi 1 yılda yüzde 145 artarak 3,8 trilyon liraya ulaştı. Yabancı yatırımcıların gerçekleştirdiği pay piyasası işlem hacmi, 1 yılda yüzde 157 artarak 1,4 milyar liraya ulaştı.

Pandemi nedeniyle yaşanan kapanmalar, yerli yatırımcıyı internet kanalına yönlendirdi. İnternetten Hisse senedi toplam işlem hacmi yüzde 50 olan pay, bu yıl 8 puan arttı yüzde 58’e çıktı. Aracı kurumların payı yüzde 13 olarak belirlendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...